joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTParcul Cornişa va fi extins pe un teren primit de la Armată

Parcul Cornişa va fi extins pe un teren primit de la Armată

Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa se anunţă a fi un proiect de succes al municipalităţii. După ce sute de botoşăneni de toate vârstele au testat patinoarul acoperit şi partea de bazine interioare şi s-au declarat încântaţi de condiţiile de acolo, municipalitatea a bifat încă o realizare legată de această zonă de agrement.

Cătălin Flutur primarul municipiului, a anunţat astăzi că prin hotărâre de guvern primăria a primit de la Ministerul Apărării Naţionale un teren aflat lână zona de agrement, dar şi construcţiile existente acolo.

Perspectiva extinderii zonei de agrement compensează în mare parte greutăţile cu care s-a confruntat municipalitatea în derularea acestui proiect, dată fiind vecinătatea cu unitatea militară din acea zonă. Edilii au fost nevoiţi să reamplaseze unele obiective, să realizeze un gard din lemn care să delimiteze cele două proprietăţi, dar au schimbat şi proiectul la patinoar, realizând un acoperiş din lemn, în locul celui metalic stabilit prin proiect.

„Terenul va fi folosit pentru dezvoltarea zonei de agrement. Avem la dispoziție 10 ani pentru a ne face investițiile în zonă. Pe lângă cei 37.000 de metri pătrați de teren mai sunt și construcții specifice care existau în zonă aparținând Ministerului Apărării Naționale, pe care o să încercăm să le transformăm în ceva util pentru zona Cornișa”, a explicat primarul.

Graţie terenului primit de la Armată, zona de agrement va putea fi extinsă. Astfel, va fi amenajată o zonă pentru autobuze, autocare, rulote, inclusiv infrastructură rutieră şi pentru serviciile comunitare de utilităţi publice, dar şi alte obiective de interes.

Cătălin Flutur a reamintit că încă de la demararea proiectului Cornişa edilii au cerut acel teren de la Armată, existând încă din anul 2010 – 2011 disponbilitatea de a fi mutată infrastructura militară de acolo, pe cheltuiala municipalităţii. Spre deosebire de terenul de pe Şoseaua Iaşului, unde ministerul a solicitat 50% dintre apartamentele care vor fi realizate în noul cartier ANL, terenul din zona Cornişa a fost cedat fără a se cere ceva în schimb.

Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013 şi au costat aproximativ 80 de milioane de lei. Parcul se află acum în etapa de autorizare a obiectivelor, existând posibilitatea de a fi deschis pentru public până la finele acestui an, în condiţiile în care vor fi obţinute autorizările necesare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...