vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTAsociaţia "Sufletul lalelelor" a sărbătorit un an de activitate

Asociaţia „Sufletul lalelelor” a sărbătorit un an de activitate

Asociaţia „Sufletul lalelelor”, structură care militează pentru apărarea drepturilor bolnavilor de Parkinson, a marcat ieri un an de activitate. Iniţiativa înfiinţării acestei structuri îi aparţine Emiliei Paula Zagavei, persoană care se confruntă cu aceeaşi problemă de sănătate. Aceasta s-a bucurat şi de sprijinul senatorului Lucian Trufin. Ieri, într-un cadru festiv, Emilia Paula Zagavei şi Lucian Trufin au prezentat succint activitatea asociaţiei.

Preşedintele Asociaţiei „Sufletul lalelelor” a arătat că în urma vizitelor făcute în multe localităţi a găsit multă suferinţă, deznădejde şi neputinţă, lucruri care au motivat-o şi mai mult să meargă mai departe cu acest demers umanitar. „A fost multă muncă, enorm de multă muncă pentru mine, pentru cei care mi-au fost alături. Am avut oameni cu suflet, care mi-au îndrumat paşii şi mi-au fost alături la fiecare eveniment”, a declarat în debutul festivităţii Emilia Paula Zagavei.

„E o onoare pentru mine că pot să realizez împreună cu doamna Paula aceste lucruri frumoase. Mie îmi umplu sufletul. E parte din viaţă, e parte din activitatea mea care mă sensibilizează cel mai mult. Nu m-am simţit niciodată obligat, sau dator să vă ajut, o fac doar din plăcere”, a explicat parlamentarul.

În acest an, preşedintele asociaţiei a găsit în judeţ persoane bolnave de Parkinson care nu beneficiau de sprijin sau tratament de specialitate.

Prima acţiune a fost făcută anul trecut, înaintea sărbătorilor de iarnă, când au fost duse daruri mai multor botoşăneni din judeţ care suferă de această boală. Ulterior, ajutorul s-a concretizat în medicamente, aparatură medicală, ore de terapie şi recuperare, produse alimentare, alte bunuri necesare persoanelor care se confruntă cu această boală.

Asociaţia a reuşit în acest an să obţină şi o finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean.

La Săveni asociaţia a organizat şi un spectacol umanitar, în cadrul căruia s-au strâns 6.000 de lei. O altă sumă de 10.000 de lei s-a obţinut de la cei care au ales să cedeze 2% din impozitul pe venit.

Un plan ambiţios pentru conducerea asociaţiei este atragerea unei finanţări europene pentru înfiinţarea unui centru pentru bolnavii de Parkinson.

Conducerea asociaţiei a făcut apel la toţi botoşănenii care suferă de această boală să se înscrie în această structură care le reprezintă interesele şi militează pentru rezolvarea problemelor lor.

bdr
Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...