Asociaţia „Sufletul lalelelor” a sărbătorit un an de activitate

0

Asociaţia „Sufletul lalelelor”, structură care militează pentru apărarea drepturilor bolnavilor de Parkinson, a marcat ieri un an de activitate. Iniţiativa înfiinţării acestei structuri îi aparţine Emiliei Paula Zagavei, persoană care se confruntă cu aceeaşi problemă de sănătate. Aceasta s-a bucurat şi de sprijinul senatorului Lucian Trufin. Ieri, într-un cadru festiv, Emilia Paula Zagavei şi Lucian Trufin au prezentat succint activitatea asociaţiei.

Preşedintele Asociaţiei „Sufletul lalelelor” a arătat că în urma vizitelor făcute în multe localităţi a găsit multă suferinţă, deznădejde şi neputinţă, lucruri care au motivat-o şi mai mult să meargă mai departe cu acest demers umanitar. „A fost multă muncă, enorm de multă muncă pentru mine, pentru cei care mi-au fost alături. Am avut oameni cu suflet, care mi-au îndrumat paşii şi mi-au fost alături la fiecare eveniment”, a declarat în debutul festivităţii Emilia Paula Zagavei.

„E o onoare pentru mine că pot să realizez împreună cu doamna Paula aceste lucruri frumoase. Mie îmi umplu sufletul. E parte din viaţă, e parte din activitatea mea care mă sensibilizează cel mai mult. Nu m-am simţit niciodată obligat, sau dator să vă ajut, o fac doar din plăcere”, a explicat parlamentarul.

În acest an, preşedintele asociaţiei a găsit în judeţ persoane bolnave de Parkinson care nu beneficiau de sprijin sau tratament de specialitate.

Prima acţiune a fost făcută anul trecut, înaintea sărbătorilor de iarnă, când au fost duse daruri mai multor botoşăneni din judeţ care suferă de această boală. Ulterior, ajutorul s-a concretizat în medicamente, aparatură medicală, ore de terapie şi recuperare, produse alimentare, alte bunuri necesare persoanelor care se confruntă cu această boală.

Asociaţia a reuşit în acest an să obţină şi o finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean.

La Săveni asociaţia a organizat şi un spectacol umanitar, în cadrul căruia s-au strâns 6.000 de lei. O altă sumă de 10.000 de lei s-a obţinut de la cei care au ales să cedeze 2% din impozitul pe venit.

Un plan ambiţios pentru conducerea asociaţiei este atragerea unei finanţări europene pentru înfiinţarea unui centru pentru bolnavii de Parkinson.

Conducerea asociaţiei a făcut apel la toţi botoşănenii care suferă de această boală să se înscrie în această structură care le reprezintă interesele şi militează pentru rezolvarea problemelor lor.

bdr
+0 -0
se încarcă...