joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTSfaturi de la poliţişti, pentru cei care pleacă la drum

Sfaturi de la poliţişti, pentru cei care pleacă la drum

Având în vedere prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi căderile de precipitaţii sub formă de ninsoare, poliţiştii botosăneni recomandă atât conducătorilor de vehicule cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic şi să respecte regulile de circulaţie.

Poliţiştii atrag atenţia, în special, conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic astfel încât să le fie permisă oprirea în siguranţă, luând în considerare faptul că, în astfel de circumstanţe, distanţa de frânare este mult mai mare.

În acest sens, poliţiştii recomandă:

– Să vă echipați corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.
– Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos! Nu efectuaţi depăşiri riscante!
-Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climazizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea şi vizuţi în trafic. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare.
– Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!
-În situaţia în care rămâneţi în pană pe un sector de drum înzăpezit, scoateţi autovehiculul cât mai în afara părţii carosabile pentru a nu bloca intervenţia utilajelor de deszăpezire şi aprindeţi lămpile de poziţie şi de avarie.
– Pietonilor de recomandăm să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile de pietoni, marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Totodată, poliţiştii vă recomandă să vă informaţi în prealabil cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Direcţia de Drumuri Judeţene şi de la Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...