Copil neglijat de mamă ajuns la spital

0

Copil salvat de cadrele medicale în ultima clipă. La trei luni de la naştere, copilul avea o greutate mai mică decât în prima lui zi, era neîngrijit şi deja dădea semne de afecţiuni respiratorii. Apelul la 112 a fost făcut de către medicul de familie din Manoleasa, care a găsit copilul în starea în care era şi a solicitat transferul imediat al bebelușului la un spital de specialitate.

Micuțul a fost mai întâi transportat la secția din Săveni a Spitalului Județean de Urgență (SJU), după care transferat la secţia de pediatrie din Botoșani a SJU, din cauza stării în care se afla, medicii presupunând că nici măcar nu fusese spălat vreodată de la naştere din cauza mirosului pe care îl avea pielea sa.

Băieţelul cântărea ieri cu peste 500 de grame mai puţin decât la naştere, când a avut 3.600 de grame. Acesta a fost preluat de o ambulanţă cu medic şi transferat imediat la Botoşani. „Pacientul era instabil. Era malnutrit, deshidtratat şi cu suspiciune de pneumonie, fiind transferat la Botoani pentru a fi preluat de medicii specialişti pediatri”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani. Conform specialiştilor, un copil la vârsta de 3 luni ar trebui să cântărească între 5,8 kilograme o fetiță și 6,4 kilograme în cazul unui băiețel.

Copilul a fost internat la Pediatrie, urmând ca medicii să încerce să îl stabilizeze şi să îl ajute să recapete în greutate.

+0 -0
se încarcă...