spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTDaruri din Germania pentru zeci de copii nevoiaşi (video)

Daruri din Germania pentru zeci de copii nevoiaşi (video)

Asociaţia Misionară „El rămâne credincios”, condusă de Lutz Noack, a încheiat încă un an în slujba copiilor nevoiaşi din municipiul Botoşani cu tradiţionala serbare organizată în apropierea marii sărbători a Naşterii Domnului.

Beneficiarii programului social derulat de asociaţia condusă de cel care din 2013 este Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani au avut bucuria de a primi şi daruri personalizate, trimise cu dragoste din Germania. Înainte de spectacol, Lutz Noack a prezentat câteva date din activitatea de 28 de ani a asociaţiei, la Botoşani. Asociaţia a înfiinţat o cantină în urmă cu 21 de ani, iar din anul 2004 cantina funcţionează în sediul de pe strada Ion Pillat. Şi tot de 14 ani copiii marchează sărbătoarea Naşterii Domnului printr-o frumoasă serbare şi primesc daruri.  „Sunt mulţumit că de fiecare dată găsim oameni care pregătesc aceste daruri pentru voi. Sunt foarte mulţi oameni din Germania care fac lucrul acesta. Asociaţia misionară are mulţi prieteni, ei se îngrijesc pentru noi”, le-a spus Lutz Noack părinţilor şi copiilor prezenţi la serbare.

Potrivit tradiţiei, până la oferirea cadourilor, copiii au prezentat un frumos program artistic incluzând colinde, poezii şi sceneta despre venirea pe lume a Pruncului Iisus. Ei au pregătit din timp programul artistic, sub coordonarea asistentului social Eliza Bîşcă, pe care mulţi o consideră ca a doua lor mamă. Eliza Bîşcă a declarat în repetate rânduri că lucrează cu copiii nevoiaşi cu multă dragoste. Tot cu ea copiii parcurg programul „Şcoală după şcoală”, dar participă şi la alte activităţi instructiv educative care-i fac să uite de mediul în care trăiesc (majoritatea copiilor locuiesc la ghetourile din Parcul Tineretului). În acest an, conducerea asociaţiei a decis să filmeze întreaga serbare, urmând ca materialul să fie prezentat binefăcătorilor din Germania, dar şi de unele televiziuni.

La serbare a participat şi Peggy Kratz, un membru de bază al asociaţiei din Germania, care, alături de alţi voluntari au făcut tot posibilul ca şi în acest an copiii să primească daruri. De câţiva ani, Peggy Kratz le aduce periodic daruri copiilor de aici.

Lutz Noack le-a mulţumit tuturor celor care lucrează cu copiii, respectiv Eliza Bîşcă, directorului asociaţiei, Carmen Olariu, persoanelor care pregătesc masa zilnică pentru copii, profesorului care face ore de informatică în cabinetul înfiinţat prin donaţiile unor oameni cu suflet mare, lui Peggy Kratz, dar şi celor doi tineri din Germania, Manuel Roche şi Christiane Le, ce lucrează ca voluntari timp de un an, în cadrul asociaţiei.

„Doamne Tată din Cer, Dumnezeule, îţi mulţumesc! Noi suntem în mâna ta, noi te lăudăm şi te preamărim pe tine şi îţi mulţumim că existăm. Tu ai mai mare perspectivă cu noi decât au părinţii cu copiii lor, de aceea eu vreau să-ţi mulţumesc din toată inima mea. Vreau să te rog să laşi binecuvântarea ta aici şi să rămâi în continuare cu noi”, a fost rugăciunea rostită de Lutz Noack, în finalul discursului său.

Spectacolul i-a emoţionat până la lacrimi pe cei prezenţi. În final, copiii au primit daruri, bucuria de pe chipurile lor fiind răsplata pentru toate eforturile făcute de reprezentanţii asociaţiei de-a lungul întregului an.

bdr
bdr
dav
bdr
bdr
bdr
bdr
dav
dav
dav
bdr
bty
bty
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...