Captură importantă de ţigări, după o urmărire nebună

0

Captură importantă de ţigări de contrabandă reuşită de poliţiştii de frontieră de la Rădăuţi Prut.

Totul s-a întâmplat ieri, în jurul orei 17.30,  când poliţiştii de frontieră de la Rădăuţi Prut şi cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări.

În timpul misiunii, undeva pe raza comunei Coţuşca, unul dintre echipaje a reperat un autoturism Audi şi au încercat să-l oprească pentru control, însă cel de la volan nu a oprit la semnalele poliţiştilor de frontieră, motiv pentru care echipajul a plecat imediat în urmărirea fugarului. Goana a continuat până în comuna Viişoara, unde maşina suspectă a fost blocată pe un teren agricol. Sperând totuşi să scape, şoferul a coborât de la volan, a abandonat autoturismul şi, profitând de întuneric şi de vegetaţia din zonă, a reuşit să fugă.

„În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite mai multe cutii de carton pline cu ţigări, precum şi pachete cu ţigări neambalate. La inventarierea bunurilor au rezultat 10.340 de pachete cu ţigarete”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoşani. Ţigările, în valoare de 120.605 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul Audi, în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

+0 -0
se încarcă...