eleven + 13 =

A password will be e-mailed to you.

Botoşănenii care locuiesc la case trebuie să-şi facă timp să se prezinte la Direcţia Impozite şi Taxe până pe 15 martie pentru a depune declaraţia de impunere vizând taxa de salubrizare. Această obligaţie derivă din faptul că din acest an botoşănenii proprietari de case nu mai au contract cu Urban Serv şi nu mai plătesc operatorului contravaloarea serviciilor prestate. Prin acest document ei declară componenţa familiei, în funcţie de care se va stabili şi obligaţia de plată în contul taxei de salubrizare.

Prin hotărâre a Consiliului Local, a fost instituită taxa unică de salubrizare în întreg municipiul Botoşani, cuantumul acesteia fiind de 12 lei de persoană pe lună. „Dacă în ceilalţi ani locuitorii de la blocuri plăteau taxa la ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe, iar locuitorii de la case şi societăţile comerciale achitau taxa fie la Urban Serv, fie se prezenta un angajat al societăţii la botoşăneni acasă sau la sediul firmelor şi încasa această taxă, începând din acest an, toţi botoşănenii, agenţii economici şi instituţiile plătesc taxa la Direcţia Impozite şi Taxe”, a precizat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Potrivit acestuia, în cazul agenţilor economici, instituţiilor, asociaţiilor şi fundaţiilor, taxa este de 470 de lei pe tonă, existând standarde, în funcţie de care se stabileşte cantitatea de deşeuri generată de aceste structuri.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...