11 − seven =

A password will be e-mailed to you.

Anul 2019 începe cu proteste din partea sindicaliştilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Ier primii care vor ieşi în stradă vor fi membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi ai Federaţiei Sindicatelor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care au decis să organizeze primele acţiuni de protest pe 7 şi respectiv 8 februarie.

Liderii celor două organizaţii sindicale au demarat deja procedurile pentru autorizarea acestor acţiuni de protest şi spun că un calendar detaliat al protestelor va fi stabilit în viitorul apropiat, după consultări cu organizaţiile din teritoriu şi cu membrii confederaţiilor sindicale. Astfel, potrivit estimărilor, se preconizează o participare de circa 300 de persoane, în calcul fiind luate două mitinguri de protest, unul în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, iar celălalt în faţa sediului Ministerului Justiţiei. „Cerem o salarizare echitabilă pentru sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi încetarea discriminării pensionarilor militari”, este mesajul transmis de sindicalişti.

Acţiunile vin la scurt timp după ce Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, la finele săptămânii trecute, că salariul de funcție al polițiștilor şi soldele de funcţie ale militarilor vor crește de la 1 ianuarie 2019 cu un sfert din diferența dintre salariul de funcție din decembrie 2018 și salariul de funcție prevăzut pentru anul 2022, în timp ce cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, rămân îngheţate la nivelul lunii decembrie 2018. De partea cealaltă, sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor acuză faptul că multe dintre revendicările puse pe masa de lucru a Ministerului Justiţiei în 2017 şi 2018 nu au fost soluţionate nici până în prezent.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...