1 × four =

A password will be e-mailed to you.

Botoşănenii care merg spre Fălticeni nu mai pot scurta drumul prin Vereşti, pentru că reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Suceava şi cei ai Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Suceava a decis să închidă podul de peste râul Suceava. Nu distanţa este principala problemă, fiind vorba de aproximativ cinci kilometri, ci evitarea aglomeraţiei din Suceava, traversarea municipiului reşedinţă a judeţului vecin fiind îngreunată de ambuteiajele care au loc zilnic.

Podul rutier de pe drumul judeţean care leagă comunele Udeşti şi Vereşti a fost închis complet circulației rutiere, miercuri, deoarece prezintă risc iminent de prăbuşire, el fiind afectat în trecut de inundații și nu a fost reparat. Astfel, unul dintre pilonii podului s-a deplasat și riscă să se prăbușească.

Podul a fost închis și din cauză că nu se respectă restricțiile de tonaj. Localnicii susțin că pilonii podului s-au deplasat mai ales din cauza transporturilor de mare tonaj făcute de mașinile unei firme de materiale de construcţii. În zonă traficul greu fusese interzis prin indicatoare rutiere, iar pentru autoturisme viteza fusese limitată la 30 de km/h. Aceste restricţii de circulaţie nu au fost respectate.

Localnicii sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile au închis podul fără să anunţe măsura. Mai mult, aceştia vor să ştie când vor începe lucrările de reparaţii şi când vor fi finalizate. „S-au adus două maşini de balastru, s-au pus în capătul podului şi de acuma, câţiva ani de zile, aşa vom trăi, ca-n Evul Mediu. Vom trece apa prin pârâu, prin vad, pentru că aşa sunt soluţiile care se găsesc în România în ziua de astăzi. Sunt lucruri cu care îşi bat joc de noi cei pe care i-am ales. Asta este, suferim”, susţine un localnic afectat de decizia CJ Suceava de a închide podul circulaţiei rutiere.


Podul a mai fost afectat de inundaţii în 2010 şi a fost redat circulaţiei un an mai târziu când s-au impus restricţiile de circulaţie.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...