4 + 19 =

A password will be e-mailed to you.

Municipalitatea botoşăneană va reface documentaţiile pentru unele licitaţii, după ce la finele anului trecut s-a stabilit ca, de la 1 ianuarie 2019, salariul minim în construcţii să fie 3000 de lei.

Primarul Cătălin Flutur a apreciat că măsura este benefică şi va duce la creşterea interesului firmelor din domeniu pentru licitaţiile organizate de municipalitate. „Constructorii trebuiau să lucreze cu o manoperă de 11,4 lei pe oră, ceea ce însemna undeva un salariu minim de până în 2000 de lei. Nu puteam să obligăm nişte agenţi economici să lucreze pe degeaba. Pentru că nu se încadrau în bani, constructorii nu veneau la licitaţie. Acum, nouă ni se permite să creştem manopera, să putem mări devizul ofertei”, a explicat Cătălin Flutur.

Potrivit edilului, prin impunerea unui salariu minim în construcţii, autorităţile locale îşi vor putea permite să-i plătească pe constructori la adevărata valoare a muncii lor. „Unii au câştigat contracte cu şapte lei pe oră. Am putut să indexăm până la 11,4 lei, care, înmulţiţi cu  170 de ore, ieşea un salariu de sub 2000 de lei şi nu le convenea, fără să mai spunem că s-a dublat preţul la fier beton, a crescut preţul la ciment, sau s-a triplat preţul la bitum. Eram întrebaţi de ce nu facem investiţii, dar cu cine?”, a menţionat Cătălin Flutur.

Funcţionarii din primărie vor modifica documentaţiile, pentru a fi reluate unele licitaţii.

Primarul municipiului a reamintit că nu de puţine ori au fost sesizate ministerele în legătură cu problemele cu care se confruntau primăriile la atribuirea unor contracte. „Cred că trebuie încurajat segmentul construcţiilor, chiar şi pătura de mijloc pentru că în momentul de faţă cei mai încurajaţi sunt bugetarii”, a concluzionat Cătălin Flutur.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,20
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...