thirteen − 8 =

A password will be e-mailed to you.

O arată chiar statisticile celui mai mare spital din judeţ, unde numărul de internări, dar şi cel de prezentări la Urgenţe creşte de la un an la altul.

Potrivit medicului Bogdan Alexandroaie, în anul 2018 au fost peste 85.000 de internări pe secțiile spitalului, ceea ce înseamnă o medie de 7000 de botoşăneni internaţi în fiecare lună.

Aproape 100.000 de consultaţii au fost acordate anul trecut numai în medicina de urgenţă în judeţul Botoşani. Cu alte cuvinte, unul din patru botoşăneni a trecut pe la Urgenţe în ceea ce a fost până acum anul cu cel mai mare aflux de pacienţi de la înfiinţarea medicinei de urgenţă. Dintre aceste consultaţii, peste jumătate, adică 63.080 au fost prezentări doar în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU-SMURD), la care s-au adăugat 23.030 de prezentări la Secţia de Pediatrie şi peste 7.000 de prezentări la Maternitate. Pe lângă acestea, alte peste 10.000 de prezentări la Dorohoi, Psihiatrie şi Săveni, în ceea ce a fost un asalt al pacienţilor la serviciile de sănătate gratuite oferite prin lege.

Cifrele au crescut în toate serviciile de urgenţe din judeţ cu aproape 2.000 de cazuri, iar personalul medical se află tot mai des în situaţia de a fi sufocat de numărul mare de pacienţi, care fie sunt cu afecţiuni foarte grave, fie nu suferă de nimic sever, însă sunt foarte recalcitranţi pentru că trebuie să aştepte.

În condițiile în care numărul pacienților este tot mai mare, unitatea spitalicească continuă să se confrunte cu deficit de personal pe toate secțiile. „Minim 7000 de internări pe lună este mult. În perioada de sărbători au fost peste 700-800 de adresări în UPU, asta înseamnă la fel de multe internări în secție. În principiu, secțiile de medicină Internă au avut un grad de ocupare de peste 85%, ceea ce este foarte mult pentru perioada de sărbători. Deficit de personal este pe toate secțiile, începând de la infirmieri și pănă la medici. Există interes, posturi se scot la concurs, numai trebuie să mai vină și oameni. Noi îi așteptăm cu drag, pentru că spitalul la momentul de față acoperă cam toate specialitățile necesare pentru a asigura servicii medicale de calitate pentru totul județul”, a precizat Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...