4 + 2 =

A password will be e-mailed to you.

29 de elevi de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni desfăşoară un stagiu de practică cu durata de patru luni la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Botoşani. Până pe 10 mai, elevii jandarmi vor „fura” meserie de la colegii cu experiență, acumulând deprinderile necesare pentru executarea misiunilor de ordine publică şi pază şi protecţie instituţională specifice Jandarmeriei Române.
„Pentru aplicarea adecvată şi valorificarea cunoştinţelor şi competenţelor dobândite la orele de curs, elevii au fost repartizaţi să desfăşoare activităţi specifice în două etape distincte, până pe data de 10 mai. Prima etapă, cu durata de 59 de zile lucrătoare, va fi executată în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică, iar cea de-a două etapă, de 21 de zile lucrătoare, va fi executată la structurile de pază şi protecţie instituţională”, a explicat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoşani.
Inspectoratul va răspunde de buna organizare şi executare a stagiului de practică de către elevi, fiecare dintre aceştia având numit un tutore profesional cu experienţă, care îndrumă şi verifică elevul tutelat în îndeplinirea atribuţiilor şi misiunilor primite, iar la terminarea stagiului de practică întocmeşte raportul final cu privire la activitatea de integrare socioprofesională/practică a acestuia.
Elevii jandarmi aflați în practică în această perioadă au fost admiși în urma sesiunii de examene din luna noiembrie 2018, când 92 de tineri botoșăneni și-au încercat șansele în vederea urmării unei cariere de jandarm.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...