seven − six =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Iarna a început să pună probleme. Ninsorile şi viscolul au determinat autorităţile să decidă restricţionarea traficului spre Iaşi şi Suceava. Astfel, până la ora 14:00, maşinile de mare tonaj, peste 7,5 tone, nu vor putea pleca spre cele două reşedinţe de judeţ vecine. Mai exact, restricţiile vizează sectoarele de drum Botoșani – Hârlău, respectiv Botoșani – Huțani. Aceste zone sunt expuse viscolului, iar drumarii acţionează pentru menţinerea lor circulaţie şi reluării circulaţiei traficului greu.

Restricţiile nu sunt singulare Moldova, situaţia fiind mai gravă în judeţele aflate sub cod galben de viscol. Astfel, DN 23B, Măicănești-Ciorăști, județul Vrancea, este închis încă de aseară, la fel ca şi sectorul de pe DN2N Bogza-Dumbrăveni (Vrancea). Între Vaslui şi Iaşi, ca şi între Vaslui şi Bacău s-au impus restricții pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mare de 3,5 tone. Aceeaşi restricţie este valabilă şi pentru sectorul de drum Piatra Neamț – Roman. „Utilajele DRDP Iași sunt pregătite să intervină pentru deblocarea tuturor acestor sectoare de drum conform normativelor în vigoare, imediat ce condițiile meteo vor permite.De asemenea, pe toate drumurile naționale din aria de administrare, începând din după-amiaza zilei de 10 ianuarie 2019, dar și pe parcursul nopții de 10 spre 11 ianuarie, DRDP Iași a intervenit cu 220 de autoutilaje și au răspândit peste 1.000 de tone material antiderapant”, arată reprezentanţii Direcţiei de Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

Majoritatea judeţelor din Moldova se află sub avertizare Cod galben de ninsori și viscol până la ora 12:00.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...