joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTSfaturi pe care trebuie să le iei în considerare dacă te muţi...

Sfaturi pe care trebuie să le iei în considerare dacă te muţi în Germania

Mutarea oriunde este o provocare. Chiar si o mutare scurta in oras poate fi problematica. O mutare internationala prezinta complicatii suplimentare, dar o mica pregatire va insemna mai putine probleme. Chiar daca esti destul de norocos sa poti utiliza serviciile unui agent de relocare sau ale unei companii de curse cu microbuze Germania, trebuie sa iei totusi in considerare urmatorii factori atunci cand te muti in Germania.

Orientare

Prin „orientare” se intelege cunoasterea culturii, a limbii si a locului in care vei trai. Acest lucru poate parea evident, dar sunt multi expati noi care nu reusesc sa faca acest lucru. Te muti intr-o tara noua cu o cultura si o limba foarte diferita de cea cu care esti obisnuit. Nu poti trai in Europa vorbitoare de limba germana fara macar o pregatire de baza. Iata cateva sfaturi despre ceea ce trebuie sa inveti:

  • Fa niste cercetari asupra orasului in care intentionezi sa traiesti si sa lucrezi. Poti consulta ghidurile orasenesti pentru orase mai mari din Germania, cum ar fi Berlin, Frankfurt sau München, dar ar trebui sa faci o cautare online (in engleza si germana) pentru a obtine informatii detaliate despre costuri, scoli si educatie, transportul public etc.
  • Multi germani vorbesc limba engleza, dar, limba germana este primara. Invata cateva expresii politicoase si germana de baza inainte de a te stabili in Germania. Cu cat stii mai bine germana, cu atat vei avea o experienta mai placuta.

Locuinte – vechi si noi

In general, costurile sunt mai mari in Germania pentru aceeasi suprafata de locuit pe care ai avut-o in Romania, in special in orasele mai mari. Este posibil sa trebuiasca sa alegi un apartament mai mic. Regula imobiliara standard de locatie, locatie, locatie, se aplica si in Germania. Comunitatile germane au, de asemenea, cartiere sarace, bune, mai bune si cele mai bune. Stii care sunt cele din noua ta locatie? Un bun agent imobiliar / broker te poate ajuta in acest sens.

Transport de bunuri de uz casnic si o masina

Vei expedia bunurile de uz casnic in Germania sau nu? Aceasta este o decizie foarte importanta si trebuie sa cunosti cateva fapte vitale relevante pentru importul bunurilor de uz casnic in Germania, sau in orice alta tara. Germania dispune de legi si reglementari specifice privind importul de bunuri de uz gospodaresc, inclusiv de autoturisme. Poti afla mai multe detalii la telefon firma transport germania. Pentru a evita plata taxelor pentru bunurile tale, trebuie sa indeplinesti anumite criterii si sa dovedesti ca:

Ai renuntat efectiv la domiciliul tau (documentatia care indica incetarea contractului de leasing sau de angajare, vanzarea casei rezidentiale sau o declaratie a angajatorului ca ai fost transferat in Germania).
In Germania stabilesti o noua resedinta (contract de inchiriere, corespondenta cu angajatorul in Germania, dovada inregistrarii de la politia germana / Anmeldung).

Gasirea unui apartament sau a unei case mobilate in Germania poate fi dificila. Majoritatea locuintelor si apartamentelor sunt vandute nemobilate, de multe ori fara nici macar o bucatarie sau aparate de bucatarie. Trebuie sa decizi daca costul transportului de mobilier de uz casnic in Germania va fi mai ieftin decat cumpararea de mobilier si aparate electrocasnice. Exista posibilitatea sa inchiriezi mobilier in orasele mai mari din Germania.

(Publicitate)

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.5 ° C
7.8 °
5.5 °
94 %
0.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...