Drogat abonat la Urgențe

0

Deși oficial numărul celor drogați tinde spre zero la Botoșani, nu există săptămână ca în Unitatea de Primiri Urgențe să nu ajungă cel puțin un caz de persoane aflate sub influenţa substanțelor halucinogene.

Un tânăr de 28 de ani a ajuns la Urgenţe după ce a spus că a fumat o ţigară de marijuana. Acesta chiar a recunoscut în faţa mediculor că fumează câteva astfel de ţigări zilnic şi că a şi „ajuns la ziar”, însă asta nu îl opreşte să continue, şi nici Poliţia nu o face.

Băiatul a ajuns la spital după ce bunica lui, speriată de comportamentul acestuia, a sunat la 112. Femeia a apelat serviciul de urgenţă sâmbătă seară, când tânărul a venit acasă din oraş. Acesta era într-o stare de agitaţie şi nu părea foarte conştient de ce se întâmpla în jurul lui, iar bunica, cu care locuieşte, a cerut ajutorul cadrelor medicale. Băiatul a fost luat de o ambulanţă şi transportat la Urgenţe, unde şi-a mai revenit după câteva minute. Acesta a încercat să convingă cadrele medicale să poată pleca, fiindu-i recomandat un consult la Psihiatrie, însă tânărul a spus că personalul medical de acolo îl plictiseşte.
Potrivit cadrelor medicale, sunt şi cazuri în care pacienţii nu sunt diagnosticaţi cu consum de substanţe interzise pentru că este greu să fie diagnosticaţi. În planul de achiziţie al UPU-SMURD a fost trecut şi un analizor cu teste rapide pentru a determina în timp rapid dacă pacientul a consumat sau nu substanţe interzise.

În acelaşi timp, reprezentaţii Poliţiei spun că numărul persoanelor de acest fel a scăzut iar utilizatorii de substanţe interzise au dispărut aproape complet de pe străzile oraşului.

+0 -0
se încarcă...