20 + six =

A password will be e-mailed to you.

Aflate într-o avansată stare de degradare, accentuată şi de fenomenul de îngheţ-dezgheţ din această perioadă a anului, drumurile judeţene riscă să rămână fără întreţinere. Şi asta pentru că firma Big Conf, controlată de Liviu Conţac şi care a câştigat lucrările de întreţinere şi îmbrăcăminţi asfaltice, a notificat Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani şi Consiliul Judeţean (CJ) că nu va mai putea onora contractul în termenii care a fost încheiat din cauza creşterii considerabile a preţului la bitum. „Prestarea de servici la întreţinere drumuri a câştigat-o Liviu Conţac. S-a scumpit bitumul. Nu am avut legislaţie în spate să-i plătesc în plus şi acuma mi-a trimis scrisoare că reziliază contractul. Asta e”, a recunoscut preşedintele CJ Costică Macaleţi. Acesta susţine că nu are cadru legal să majoreze valoarea contractului şi că a cerut reprezentanţilor DJDP, care se află în subordinea sa, să găsească o soluţie. „L-am pus pe directorul de la Drumuri să-şi aducă juriştii. Este cererea lui scrisă (n.r. – a lui Liviu Conţac). I-am zis: «dă-mi articolul de lege prin care să-ţi pot da mai mulţi bani». Eu am un contract care trebuie să fie ferm şi nu vreau să dau explicaţii nicăieri. Mă feresc. Cea mai mare frică, şi o spun cu toată responsabilitatea, este legată de cheltuirea banului public. Sub nicio formă nu voi accepta ceva ce nu are în spate cadru legal”, a mai declarat Costică Macaleţi.
Situaţia a fost recunoscută şi de directorul DJDP Botoşani, Cătălin Gheorghian, acesta precizând însă că se va rezolva cât de repede posibil. „Contractul nu a fost încă reziliat. Vedem ce se întâmplă zilele acestea”, a declarat Cătălin Gheorghian, adăugând că în cazul în care se va ajunge la denunţarea contractului, atunci va fi nevoit să scoată din nou la licitaţie lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene. „Până în primăvară, când se va putea interveni pe drumurile judeţene, va trebui să găsim o soluţie”, a mai spus Gheorghian.
Liviu Conţac nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.
Judeţul Botoşani are aproximativ 652 de kilometri de drumuri judeţene, din care aproximativ trei sferturi sunt asfaltaţi. Multe sectoare de drum se află însă într-o stare deplorabilă.
Problema scumpirii bitumului a fost semnalată şi de Ovidiu Laicu, la sfârşitul anului trecut, când pe drumul naţional Manoleasa – Rădăuţi-Prut, care abia fusese recepţionat, au apărut gropi, iar constructorul, care asigura garanţia lucrării, le-a acoperit cu întârziere tocmai din cauza acestei situaţii.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...