20 − 19 =

A password will be e-mailed to you.

În Cimitirul Pacea nu mai sunt locuri de veci care să fie concesionate. Practic, au fost făcute înmormântări în toată suprafaţa disponibilă din extinderea cimitirului, nemaifiind zone unde să se facă noi morminte. Marele noroc, dacă se poate spune aşa, este faptul că multe familii au locuri concesionate de câţiva ani şi, în caz de deces, nu mai au nevoie de alt loc. „Din numărul lunar de decese înregistrare în municipiul Botoşani, cam în 85% din cazuri, familiile au deja locuri concesionate. De aceea presiunea nu a fost atât de mare în toată această perioadă”, a declarat Simion Drelciuc, director general al Urban Serv.

Simion Drelciuc a explicat că societatea mai poate concesiona locuri de veci, dar numai în caz de deces, pe terenul aflat în spatele casei cimitireanului de la Eternitatea.

„Săptămâna viitoare vom publica anunţul prin care toţi cei care au concesiuni expirate vor avea la dispoziţie 90 de zile pentru a se prezenta pentru a le reînnoi. Asta ar însemna ca la începutul lunii iunie să avem o situaţie clară în privinţa locurilor care vor putea fi reconcesionate. De când se vorbeşte de posibilitatea reconcesionării mormintelor abandonate, sau a celor pentru care nu s-a mai reînnoit concesiunea, mulţi botoşăneni au venit să plătească”, a mai spus Simion Drelciuc.

Oficialul a arătat că, dincolo de soluţiile găsite, cu extinderea la Eternitatea, cu reconcesionarea unor locuri, este clar că municipalitatea trebuie să amenajeze un nou cimitir. Din anul 2014 se vorbeşte despre realizarea unei extinderi a Cimitirului Eternitatea, pe terenul obţinut de la Ministerul Agriculturii, însă demersurile nu au avansat în această direcţie.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 4,50
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...