10 − nine =

A password will be e-mailed to you.

Cezar Nicuţă şi Dumitru Zmău nu vor mai face parte din structura ATOP. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, a dat curs solicitărilor partidului din şedinţa de sâmbătă şi a propus înlocuirea celor doi cu primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru, respectiv primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu. Propunerea preşedintelui CJ va fi validată în şedinţa de pe 31 ianuarie.

Propunerea vine după scandalul de la Prefectură în care a fost implicat Cezar Nicuţă şi prefectul Dan Şlincu.

Sâmbătă, conducerea PSD Botoşani i-a reproşat lui Costică Macaleţi că ţine „în braţe” familia Nicuţă şi i s-a cerut în cadrul conducerii locale a PSD să „ia distanţă” de aceasta şi să-l revoce pe Cezar Nicuţă din ATOP. Astfel, de la 1 februarie nici Cristina Nicuţă nu va mai face parte din cabinetul său. „Este adevărat că doamna Cristina Nicuţă a cerut să revină pe postul pe care-l deţinea anterior. De la 1 februarie va lucra în biroul arhitectului şef de la CJ”, a recunoscut Costică Macaleţi.

În cadrul acelei şedinţe, Costică Macaleţi şi-a arătat disponibilitatea de a demisiona din conducerea CJ.

Scandal pornit de la un concurs la CJ

Scandalul de la Prefectură a izbucnit la mijlocul săptămânii. Joi dimineaţă, prefectul Dan Şlincu a anunţat că a depus plângere penală împotriva lui Cezar Nicuţă, pe care-l acuză de ultraj. Mai exact, reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că Cezar Nicuţă a intrat miercuri după amiază peste el în sediul Prefecturii şi, la finalul programului, în drum spre casă, l-a urmărit cu maşina. În replică, Cezar Nicuţă susţine că a depus şi el o plângere penală împotriva prefectului pentru agresiuni.

Se pare că totul a pornit la finalul anului trecut, când CJ a organizat concursul pentru ocuparea unui post de inspector în Corpul de Control. La concurs a participat şi Cezar Nicuţă, care este în concediu medical de la Urban Serv. Prefectul Dan Şlincu a schimbat un membru al Comisiei de examinare, mai exact pe reprezentantul funcţionarilor publici, lucru care l-a nemulţumit de Cezar Nicuţă, care, în ultima perioadă, şi-a parcat maşina pe locurile rezervate Prefecturii, şicanându-l pe reprezentantul guvernului în teritoriu. De altfel, şi joi dimineaţă maşina lui Cezar Nicuţă era parcată pe un loc din faţa Prefecturii.

Vineri dimineaţă, Costică Macaleţi s-a delimitat de scandalul în care a fost implicat Cezar Nicuţă: „Nu dau explicaţii pentru alţii!”. Acesta mai spunea că va lua o decizie în ceea ce priveşte ATOP-ul după ce va primi un raport despre incident. De asemenea, el susţinea că ia în calcul să anuleze de tot concursul pentru un loc în Corpul de Control şi să transfere pe altcineva din cadrul instituţiei.

Soţia lui Cezar Nicuţă, Cristina Nicuţă, a fost şefa de cabinet a preşedintelui CJ, Costică Macaleţi, lucrând cu acesta şi în perioada în care a fost prefect.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 2,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...