vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTCezar Nicuţă, dat afară din ATOP

Cezar Nicuţă, dat afară din ATOP

Cezar Nicuţă şi Dumitru Zmău nu vor mai face parte din structura ATOP. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, a dat curs solicitărilor partidului din şedinţa de sâmbătă şi a propus înlocuirea celor doi cu primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru, respectiv primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu. Propunerea preşedintelui CJ va fi validată în şedinţa de pe 31 ianuarie.

Propunerea vine după scandalul de la Prefectură în care a fost implicat Cezar Nicuţă şi prefectul Dan Şlincu.

Sâmbătă, conducerea PSD Botoşani i-a reproşat lui Costică Macaleţi că ţine „în braţe” familia Nicuţă şi i s-a cerut în cadrul conducerii locale a PSD să „ia distanţă” de aceasta şi să-l revoce pe Cezar Nicuţă din ATOP. Astfel, de la 1 februarie nici Cristina Nicuţă nu va mai face parte din cabinetul său. „Este adevărat că doamna Cristina Nicuţă a cerut să revină pe postul pe care-l deţinea anterior. De la 1 februarie va lucra în biroul arhitectului şef de la CJ”, a recunoscut Costică Macaleţi.

În cadrul acelei şedinţe, Costică Macaleţi şi-a arătat disponibilitatea de a demisiona din conducerea CJ.

Scandal pornit de la un concurs la CJ

Scandalul de la Prefectură a izbucnit la mijlocul săptămânii. Joi dimineaţă, prefectul Dan Şlincu a anunţat că a depus plângere penală împotriva lui Cezar Nicuţă, pe care-l acuză de ultraj. Mai exact, reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că Cezar Nicuţă a intrat miercuri după amiază peste el în sediul Prefecturii şi, la finalul programului, în drum spre casă, l-a urmărit cu maşina. În replică, Cezar Nicuţă susţine că a depus şi el o plângere penală împotriva prefectului pentru agresiuni.

Se pare că totul a pornit la finalul anului trecut, când CJ a organizat concursul pentru ocuparea unui post de inspector în Corpul de Control. La concurs a participat şi Cezar Nicuţă, care este în concediu medical de la Urban Serv. Prefectul Dan Şlincu a schimbat un membru al Comisiei de examinare, mai exact pe reprezentantul funcţionarilor publici, lucru care l-a nemulţumit de Cezar Nicuţă, care, în ultima perioadă, şi-a parcat maşina pe locurile rezervate Prefecturii, şicanându-l pe reprezentantul guvernului în teritoriu. De altfel, şi joi dimineaţă maşina lui Cezar Nicuţă era parcată pe un loc din faţa Prefecturii.

Vineri dimineaţă, Costică Macaleţi s-a delimitat de scandalul în care a fost implicat Cezar Nicuţă: „Nu dau explicaţii pentru alţii!”. Acesta mai spunea că va lua o decizie în ceea ce priveşte ATOP-ul după ce va primi un raport despre incident. De asemenea, el susţinea că ia în calcul să anuleze de tot concursul pentru un loc în Corpul de Control şi să transfere pe altcineva din cadrul instituţiei.

Soţia lui Cezar Nicuţă, Cristina Nicuţă, a fost şefa de cabinet a preşedintelui CJ, Costică Macaleţi, lucrând cu acesta şi în perioada în care a fost prefect.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...