spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTComandament de iarnă la Primăria Botoşani

Comandament de iarnă la Primăria Botoşani

Astăzi la Primăria Botoşani s-a întrunit Comandamentul de iarnă la care au participat viceprimarul Marian Murariu, Simion Drelciuc, director general al Urban Serv, Nicolae Semenescu, directorul Direcţiei Edilitare, Sorin Curcă, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, alţi funcţionari din cadrul Urban Serv, primărie şi SVSU.

În debutul şedinţei, Marian Murariu a solicitat informaţii vizând starea drumurilor din oraş.

„Am intervenit azi dimineaţă, începând cu ora 5.00, cu toate utilajele atât pe căile rutiere cât şi pietonale, asta însemnând că avem opt utilaje care intervin direct pe căile rutiere, trei utilaje pentru trotuare. Lucrăm în continuare pe străzi, dăm cu material antiderapant. La ora 6.00 dimineaţa aveam în stoc 115 tone de sare. Am discutat cu furnizorul, în cursul zilei de astăzi ne mai trimite 50 de tone. În cursul dimineţii şi nopţii am consumat aproximativ 40 de tone. Lucrăm pe cele trei sectoare, străzi principale, secundare şi străzi periferice, cu prioritate pantele, sensurile giratorii. Utilajele sunt repartizate pe cele trei sectoare, cel mai mare fiind Calea Naţională, Sucevei, acolo unde intervin trei utilaje, de dimineaţă în foc continuu. Al patrulea utilaj de pe sectorul unu s-a defectat, acum este la reparaţii. Preventiv, am împrăştiat material antiderapant înainte de a ninge, astfel încât să nu se formeze gheaţă”, a declarat Simion Drelciuc.

Potrivit oficialului, s-a acţionat şi în pieţe, fiind deszăpezită şi parcarea supraterană de la Big, dar şi în cimitire, unde, pe lângă utilaje, lucrează şi şapte botoşăneni care primesc ajutor social (trei la Pacea şi patru la Eternitatea).

„Avem oameni la trecerile de pietoni şi pe pietonale. În Centrul Vechi, 80% din deszăpezire se face mecanizat, 20% manual”, a mai spus Simion Drelciuc.

Marian Murariu a solicitat ca plăcile de granit care se desprind în Centrul Vechi să fie stocate şi, când vremea va permite, să fie făcute lucrările care se impun.

Nicolae Semenescu a cerut ca muncitorii Urban Serv să deszăpezească şi parcările de pe străzile principale, cum ar fi Calea Naţională, George Enescu, chiar dacă zăpada strânsă va ocupa câte un loc de parcare.

În cadrul şedinţei, Simion Drelciuc a mai explicat că sunt întâmpinate probleme din cauza maşinilor parcate lângă borduri, sau a celor parcate pe trotuare, în special pe Bulevardul Eminescu.

dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...