5 + eighteen =

A password will be e-mailed to you.

Irina Alexe va coordona departamentul de „Dezvoltarea teritorială” al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), noul partid al lui Dacian Cioloş. Ea a fost aleasă de cei peste 1.500 de membri în birou Biroul Naţional al PLUS. „Cu o experienţă de 20 de ani în administraţia publică centrală, a scris şi publicat mai multe lucrări în sfera dreptului administrativ, constituţional şi european. Coordonează organizarea teritorială a PLUS. Crede cu tărie că România poate progresa în cadrul UE doar dacă este condusă de oameni educaţi, oneşti, profesionişti şi altruişti, iar imposibilul nu există dacă munceşti cu toată dăruirea şi buna credinţă pentru a fi în slujba cetăţii”, se arată într-o prezentare de pe platformele de internet ale noului partid.

Irina Alexe a fost cel mai tânăr chestor (grad profesional echivalent celui militar de general cu o stea) din Poliţia Română, la doar 35 de ani. De-a lungul carierei, Irina Alexe a mai fost şefă a Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul din iulie 2010, după ce anterior a lucrat ca secretar de stat în minister (octombrie 2009 – iulie 2010), secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (iunie – octombrie 2009) şi secretar general adjunct al MAI (iulie 2006 – iunie 2009).

Irina Alexe s-a născut pe 19 martie 1974, la Săveni, şi înainte de a ajunge la Academia de Poliţie, a urmat cursurile fostului Liceu Sanitar.

„Evenimentul Zilei” scria în 2017 că Irina Alexe nu a fost doar cel mai tânăr chestor din istorie, ci şi unul dintre cei mai tineri pensionari din sistem. Ea s-a pensionat la 42 de ani.

Fostul premier Dacian Cioloş a fost ales, sâmbăta trecută, preşedinte al PLUS, la Convenţia Naţională a formaţiunii, cu 99,17% de voturi „pentru” şi şapte „împotrivă”. S-au înregistrat şi şase abţineri. Numărul total al delegaţilor care au votat a fost 1.557.

Dacian Cioloş a fost singurul candidat la şefia partidului. „Dacă aşteptăm să dispară PSD prin erodare politică, ne vom trezi că se va întoarce din nou şi din nou. Doar prin schimbarea mentalităţilor şi a comportamentelor aflate la baza societăţii ne putem asigura că politicienii care ne conduc astăzi nu se vor întoarce pentru a face şi mai mult rău”, a fost mesajul transmis de fostul premier.

Apreciază calitatea articolului

9 VOTURI - MEDIE: 3,22
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...