joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTDrumul strategic a fost scos la licitaţie

Drumul strategic a fost scos la licitaţie

Drumul strategic care va aduce asfalt în mai multe comune botoşănene a fost scos la licitaţie, în sistemul de achiziţii publice SICAP, deschiderea ofertelor fiind stabilită pentru 11 martie, ora 15:00.

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Dorin Birta, care speră ca lucrările efective să înceapă în primăvară. „Au fost parcurşi toţi paşii necesari. A venit şi avizul favorabil de la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. Ne dorim ca lucrările să înceapă în primăvară şi cred că am ajuns la maturitatea când contestaţiile nu cred că trebuie să fie cuvântul de ordine la aceste contracte mari de lucrări şi sper din tot sufletul să câştige cei mai buni şi să ne bucurăm de drumuri de calitate”, a precizat Birta.

Timp de mai bine de un an, drumul strategic din judeţ a fost blocat de proceduri birocratice, fiind necesare mai multe avize, unele dintre ele chiar de la instituţii ale statului.

Proiectul, potrivit unui comunicat de presă al CJ Botoşani, are o „valoare estimată a contractului este de 254.036.553,75 lei fără TVA, în această sumă nefiind inclusă valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute”. „Obiectivul de investiţii prevede modernizarea a 106,265 kilometri de drumuri judeţene din judeţele Botoşani şi Iaşi, reabilitarea a nouă poduri existente, construirea a trei poduri noi, amenajarea a cinci treceri la nivel cu calea ferată, etc”, se mai arată în comunicatul de presă al CJ.

Prin acest proiect vor fi modernizate patru tronsoane de drum judeţean situate pe teritoriul judeţului Botoşani – DJ 282 H (limită judeţ Iaşi-Rediu-Răuseni-Călăraşi), DJ 282 (Răuseni-Todireni-Albeşti-Truşeşti-Dângeni-Hăneşti), DJ 297 (DN 29D-Blândeşti-Suliţa-Lunca-Todireni) şi DJ 294 (Dângeni-Mihălăşeni) – precum şi cel situat pe teritoriul Judeţului Iaşi-DJ 282 H (Şipote-limită judeţ Botoşani).

Drumurile judeţene care formează drumul strategic au fost distruse şi mai mult de vremea din ultima perioadă. Din această cauză, anul trecut locuitorii comunelor Răuseni, Hlipiceni şi Todireni au protestat de mai multe ori în faţa CJ, sătui de starea jalnică a DJ 282, cel care străbate aceste localităţi. „Siguranţa rutieră = Viaţa”, „Străzi şi drumuri expirate, voi în jeep-uri şi palate” , „Umilinţa şi nepăsarea voastră dăunează sănătăţii”, „Voi aveţi palate, noi avem maşini stricate”, „Voi cu banii snopi – noi dăm cu maşini în gropi”, au fost câteva dintre mesajele înscrise pe pancartele protestatarilor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...