vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTAsistaţii social îşi cer banii cu cuţitul (video)

Asistaţii social îşi cer banii cu cuţitul (video)

Un conflict izbucnit la o primărie din judeţ a luat proporţii tragice. Astfel, un bărbat în vârstă de 43 de ani, angajat al Primăriei Oraşului Ştefăneşti, a fost înjunghiat, după ce a încercat să aplaneze un conflict izbucnit într-un birou al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), aflat în incinta primăriei din localitate.

Totul s-a petrecut ieri la amiază, când biroul respectiv a fost luat cu asalt de zeci de persoane, beneficiare ale Legii 416, de asistenţă socială. La un moment dat, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Santa Mare, care este asistat social, a făcut scandal din cauza unui loc de muncă oferit de AJOFM, iar angajatul Primăriei Ştefăneşti a încercat să aplaneze conflictul. Martorii spun că bărbatul agresiv era băut când a intrat în punctul de lucru al instituţiei, şi venise împreună cu soţia pentru a-şi prelungi adeverinţele de asistaţi social.

Înăuntru, individul s-a luat însă la ceartă cu ceilalţi oameni de la coadă. A început să înjure şi a devenit agresiv. Angajatul l-a chemat atunci în ajutor pe administratorul primăriei din apropiere, care a reuşit să îl scoată în stradă pe bărbatul furios. Aici însă, acesta a scos un cuţit din geaca cu care era îmbrăcat, şi i l-a înfipt victimei în abdomen, sub ochii mai multor martori.

„El era băut şi făcea scandal. Nu a venit decât să îl scoată afară, iar el când a ajuns în stradă a scos cuţitul din buzunar şi l-a înjunghiat”, a povestit unul din martori.

 

Victima a fost transportată la spital

 

Plin de sânge, bărbatul înjunghiat a apucat să intre înapoi în primărie, de unde a apelat serviciul 112.

La faţa locului a ajuns Poliţia, dar şi un echipaj de la Ambulanţă, bărbatul primind primul ajutor, după care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). Potrivit cadrelor medicale, cel rănit a avut o mare şansă că purta haine groase, aşa că rana nu i-a fost fatală. „Pacientul a suferit o plagă înjunghiată în regiunea abdominală. A fost stabilizat hemodinamic, urmând a se intra în sala de operaţii pentru a se vedea dacă a fost atins sau nu un organ intern”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Agresorul a fost ieri preluat de poliţişti pentru audieri. „În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate circumstanţele în care a avut loc evenimentul. Principalul suspect este la audieri, urmând ca pe numele său să fie formulate propuneri legale”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani.

 

Primarul martor la scena violentă

 

Primarul oraşului Ştefăneşti a aflat şi el de incident, fiind surprins de agresivitatea pe care o au unele persoane care beneficiază de ajutorul social, asta în principal pentru că acum au nevoie de o dovadă prin care să ateste faptul că au încercat să îşi găsească un loc de muncă şi nu au reuşit. „Problema este că le dăm locuri de muncă şi acum aceştia devin tot mai nemulţumiţi, iar unii devin violenţi”, a precizat primarul oraşului Ştefăneşti, Florin Buţura.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...