11 + seven =

A password will be e-mailed to you.

Starea deplorabilă  a multor străzi din municipiu iscă nemulţumiri în rândul botoşănenilor. Gropile apărute pe străzile asfaltate, urmare a fenomenului îngheţ – dezgheţ, dar şi noroiul instalat pe străzile nemodernizate, îi aduc la disperare pe mulţi botoşăneni.

“Şi anul acesta, ca în fiecare an după topirea zăpezilor, din cauza fenomenului de îngheţ dezgheţ şi clorurilor care se dau pe carosabil antipolei, apar gropi. Atât colegii de la Direcţia Edilitare, cât şi cei de la Poliţia Locală ţin o evidenţă a acestor gropi şi încercăm să le reparăm. Încercăm să eliminăm pericolele din trafic. În perioada aceasta, cât încă este frig şi umezeală, facem nişte plombări provizorii cu pavele şi cu asfalt la rece, urmând ca în momentul în care vremea se încălzeşte, iar constructorii deschid staţiile de asfalt şi după ce avem şi bugetul votat, vom trece la plombări definitive şi covoare asfaltice”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului. Potrivit acestuia, s-a lucrat pe Primăverii şi se intervine pe străzile Pacea, Sucevei, Calea Naţională, respectiv “peste tot pe unde apar gropi”.

Botoşănenii care au case pe străzile nemodernizate aşteaptă lucrări şi au transmis edililor că s-au săturat de gropi şi noroaie. Chiar ieri s-a prezentat la Marian Murariu un botoşănean care s-a plâns de starea străzilor care pleacă din strada Împărat Traian. “Pe străzile pietruite, deocamdată nu putem interveni deoarece umezeala face ca orice intervenţie să reprezinte de fapt o cheltuială în van. Pentru a avea o intervenţie eficientă pe aceste strzi, este necesar ca gradul de umezeală să fie mai scăzut şi drumurile să fie mai uscate”, a explicat edilul. Marian Murariu a adăugat că aceste problem apar pe străzile pietruite atât după topirea zăpezilor, cât şi după precipitaţii abundente.  “Încercăm să le ţinem sub control, reprofilăm cu autogrederul, completăm cu material pietros, cilindrăm, dar atunci când vremea va permite”, a concluzionat Marian Murariu.

În primăvara anului trecut, botoşănenii care locuiesc în zone unde nu a ajuns încă asfaltul au fost la un pas de revoltă. Au fost organizate şedinţe în care aceştia şi-au spus păsurile, însă edilii au recunoscut faptul că toate problemele ar dispărea dacă străzile nemodernizate ar fi asfaltate.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 2,83
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...