9 + five =

A password will be e-mailed to you.

Părinţii copiilor cu dizabilităţi contestă măsura guvernanţilor  de a lăsa în sarcina autorităților locale plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și copii din orfelinate. Mâine, începând cu ora 10.00, Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism va organiza o adunare publică în Piaţa Revoluţiei. Se estimează că vor participa aproximativ 40 de părinţi, unii dintre aceştia urmând să vină împreună cu copiii.

„Noi, părinții copiilor cu dizabilități, adulții cu dizabilități și cetățenii români, care mai cred în echitate și justiție socială, înțelegem să ne manifestăm dezacordul față de Proiectul de Buget pentru anul 2019 și să solicităm modificarea în regim de urgență a prevederii „Zero buget pentru asistenţa socială şi protecţia copilului. Nu negociem viaţa copiilor noştri! Nerespectarea angajamentului ministrului Finanțelor de sâmbătă, 2 februarie 2019, vine ca o confirmare a temerilor noastre, cu atât mai mult cu cât, solicitările noastre sunt independente de restul aspectelor problematice ale Proiectului de Buget, ele fiind strict legate de respectarea unui principiu asumat al acestei guvernări: Solidaritatea”, au anunţat organizatorii adunării populare.

Aceştia sunt decişi ca, în condiţiile în care „Proiectul de Buget aferent anului 2019 intră în această formă în Guvern, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare (art. 40 alin (1), art. 51 (52) din Legea persoanelor cu dizabilităţi, art. 4 alin (2) din H.G. nr. 978/2015 şi art. 139 alin (3) din Constituţia României)”, să apeleze la toate mijloacele legale existente, inclusiv prin proteste publice.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...