two + 8 =

A password will be e-mailed to you.

Patru tineri din comuna Vorniceni, care au ucis într-un mod barbar un cioban din sat, în urmă cu un an, au fost condamnaţi la pedepse exemplare. Considerat capul răutăţilor, Costel Lupu a primit o pedeapsă de 22 de ani de puşcărie, în timp ce Dănuţ Dumitru Glisă a fost condamnat la 17 ani de detenţie. La rândul său, Romică Ştefan Şurubaru s-a ales cu o condamnare de 13 ani de închisoare în regim de detenţie. În schimb, Marian Gabriel Lupu a fost condamnat la 10 ani de închisoare. În total, pedepsele cumulează 62 de ani de detenţie. Totodată, instanţa i-a obligat să plătească în solidar, soţiei victimei, suma de 200.000 lei drept daune morale. Sentinţa, care este definitivă, a fost pronunţată ieri de Curtea de Apel Suceava, după un proces care a scos la iveală că totul a fost planificat, în scop de răzbunare, victima fiind măcelărită în curtea unui consătean.

Totul a plecat de la un conflict izbucnit în seara de 12 ianuarie 2018, în comuna Vorniceni, din cauza unui câine, între Costel Lupu (29 de ani) şi cel care avea să-i devină victimă, Dumitru Dăscăleanu (42 de ani). Hotărât să se răzbune, Costel Lupu a pregătit patru furci și două tăietoare și i-a cooptat mai apoi pe ceilalţi – Dănuţ Dumitru Glisă (25 de ani), Marian Gabriel Lupu (26 de ani) şi Romică Ştefan Şurubaru (34 de ani), iar pe 14 ianuarie 2018 au plecat cu toţii, cu un faeton, spre imașul pe care victima își păștea de obicei oile. Dumitru Dăscăleanu nu era însă cu turma la păscut, ci se afla la poarta unui consătean. Când l-a văzut, Costel Lupu a mânat caii în direcția respectivă, iar în timp ce mergeau cu faetonul Dănuţ Dumitru Glisă și-a pus pe față cagula pe care o luase de la domiciliu. Văzându-i că vin, Dăscăleanu a intrat în curtea săteanului, încercând să scape. Agresorii s-au dus după el, l-au înconjurat şi au început să-l lovească. Dăscăleanu a încercat să se apere şi s-a retras spre o lizieră de copaci, dar a fost din nou înconjurat și lovit din toate direcţiile. Agresorii nu s-au oprit decât atunci când au văzut că acesta nu mai mişca.

Când agresorii s-au retras, consăteanul în curtea căruia s-a petrecut toată grozăvia a sunat la 112 şi a cerut interveţia ambulanţei, însă cadrele medicale sosite la faţa locului nu au mai putut face nimic, victima decedând din cauza leziunilor suferite. Cazul a fost preluat mai apoi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşni, agresorii fiind arestaţi preventiv. Examenul medico-legal a arătat că bărbatul suferise o multitudine de plăgi tăiate. „Moartea a fost violentă, s-a produs prin insuficiență cardio-respiratorie acută, consecința hemoragiei externe, ca urmare a multiplelor plăgi contuze, înțepat – tăiate și tăiate și traumatismului cranio-cerebral cu fractură craniană, hemoragie subarahnoidiană focală, edem cerebral și contuzie corticală”, au precizat medicii legişti. Altfel spus, bărbatul fusese măcelărit.

Trimişi în judecată, agresorii au încercat să dea vina unul pe celălalt. Cu toate acestea, audierile din instanţă au arătat că cei patru tineri au ştiut de la bun început care este planul şi au acţionat în consecinţă. Prin urmare, Tribunalul Botoşani i-a condamnat la pedepse care totalizau 53 de ani de închisoare, Costel Lupu primind 17 ani de detenţie. Rudele celui decedat au contestat însă sentinţa la Curtea de Apel Suceava, iar magistraţii au majorat ieri pedepsele în cazul primilor trei.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...