1 × 4 =

A password will be e-mailed to you.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale încearcă de aproape o săptămână să elucideze o crimă comisă în comuna Cristineşti, căreia i-a căzut victimă un octogenar. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost descoperit joia trecută, după ce localnicii au realizat că bătrânul, care locuia singur, nu mai ieşise din casă de circa două zile şi au mers să vadă dacă nu i s-a întâmplat ceva. Când au intrat în locuinţă, aceştia au dat peste o imagine de coşmar, bărbatul fiind găsit fără viaţă, cu urme de violenţă pe tot corpul.

Cazul a fost anunţat la poliţie, iar primele cercetări au indicat că ar fi vorba de o moarte violentă. Prin urmare, a fost anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, care a deschis o anchetă fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de omor. „Examenul medico-legal şi necropsia efectuată în cauză au evidenţiat faptul că moartea a fost violentă şi s-a datorat unor leziuni traumatice produse prin lovirea cu corpuri dure”, a precizat Valeriu Chihaia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Prin urmare, la faţa locului a ajuns şi o echipă de criminalişti, care a ridicat mai multe urme, inclusiv o serie de amprente găsite la faţa locului.

Cercetările au arătat însă că nu s-a intrat prin efracţie în locuinţa octogenarului, iar în casă lucrurile nu erau răscolite. Din acest motiv, mobilul crimei nu este destul de bine conturat. „Victima nu avea o pensie mare, care să indice că ar putea avea o sumă de bani în locuinţă, dar se ia în calcul şi varianta ca autorul să fi urmărit să sustragă o eventuală sumă de bani”, a adăugat Valeriu Chihaia. Pentru elucidarea cazului, au fost audiate mai multe persoane, iar anchetatorii au un cerc restrâns de suspecţi, însă cazul continuă să figureze cu autor necunoscut.

Crima vine după ce mai mulţi vârstnici din judeţ, care locuiesc singuri, au fost victimele unor tâlhării comise de tineri, care încercau să facă rost de bani. Bătrânii au fost atacaţi chiar în locuinţe, mai ales pe timp de noapte, autorii mizând pe faptul că aceştia nu se pot apăra şi nu pot cere ajutor. O parte dintre suspecţi au fost identificaţi de poliţişti şi trimişi în judecată.

Apreciază calitatea articolului

9 VOTURI - MEDIE: 2,78
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...