six − three =

A password will be e-mailed to you.

Un bărbat din Săveni a ajuns la spital în stare critică după ce a fost găsit leşinat într-un şanţ pe marginea drumului. Într-o avansată stare de hipotermie, acesta a fost găsit de câţiva trecători pe marginea unui drum din apropiere de Săveni, în după-amiaza zilei de joi.

Oamenii au apelat serviciul 112, la faţa locului ajungân o ambulanţă, cadrele medicale acordându-i acestuia primul ajutor la faţa locului. Ulterior, bărbatul a fost transportat la Urgenţe în stare de semiconştienţă, cu o temperatură foarte scăzută. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru cu o temperatură centrală de 25,4 grade. A fost imediat supus protocolului pentru persoane cu hipotermie, fiindu-i crescută temperatura cu un grad la fiecare oră, pentru a evita un şoc la nivelul organelor”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

După mai bine de zece ore, cadrele medicale din Urgenţă au reuşit să îi stabilizeze acestuia temperatura la 36 de grade, după care bărbatul a fost internat pe o secţie medicală a Spitalului Judeţean.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...