two + 9 =

A password will be e-mailed to you.

Tensiuni în PNL Botoşani. Unul dintre vicepreşedinţii organizaţiei judeţene a liberalilor, primarul de Păltiniş Costel Romanescu şi-a anunţat demisia din toate funcţiile deţinute în partid şi se cere exclus din PNL.

Romanescu îşi justifică poziţia într-o postare pe Facebook, plină de greşeli, făcută la sfârşitul săptămânii trecute, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins din nou propunerea PSD ca Lia Olguţa Vasilescu să devină ministru al Dezvoltării, dar şi prin posibila eliminare a lui Crin Antonescu de pe lista de europarlamentare a PNL. „Am ajuns la concluzia că eu nu pot să mai fac parte din conducerea acestui partid chiar şi la nivel local, drept pentru care… îmi voi da demisia din vicepreşedinte judeţean PNL şi preşedinte PNL Păltiniş”, a scris Costel Romanescu. Acesta susţine că a luat acesată decizia, în ciuda faptului că i s-a atras atenţia că va avea „de suferit de pe urma acţiunilor pe care le întreprind pe linie politica”. „Eu când am ales să fac politică nu am înţeles că aşa se face politica. Ştiu că democraţie înseamnă să te supui majorităţii, nicidecum să faci ce vreau doar muşchii tăi, epoca aceea când dicta un singur om a apus demult”, a mai scris Romanescu.

Ulterior, acesta a revenit cu un nou mesaj în care susţinea că în PNL nu poţi avea „opinie separată” şi cerea să fie exclus din partid. Excluderea din partid i-ar asigura postul de primar până la alegerile locale de anul viitor, în timp ce demisia din PNL ar echivala cu pierderea mandatului. „Nu ai voie să gândeşti altfel decât cei de sus, trebuie să te supui orbeşte la ceea ce se hotărăşte. Totul este ori alb ori negru, alte nuanţe nu au loc”, a mai scris pe Faceebok primarul de Păltiniş.

Acesta susţine că mulţi liberali gândesc precum el, dar că nu au curajul să recunoască de frică şi a lăudat ceea ce au făcut pentru PNL Botoşani Verginel Gireadă, Florin Ţurcanu, Nicolae Rebengiuc şi Relu Târzioru, actualmente primar PSD de Săveni.

Vicepreşedintele PNL Botoşani, Gheorghe Sorescu, susţine că situaţia lui Costel Romanescu va fi analizată în această săptămână în Biroul Politic judeţean. Deputatul Costel Şoptică, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, a încercat să îndulcească un pic tonul. „Nu putem lua o decizie pe baza unei postări făcute seara pe Facebook, la nervi, la supărare sau mai ştiu eu sub ce influenţă. Vom discuta aceste probleme la sfârşitul săptămânii, după ce mă voi întoarce de la Bucureşti. Îl vom invita şi pe domnul Romanescu să-şi spună punctul de vedere şi cred că vom găsi o cale să ieşim din acest impas”, a conchis Costel Şoptică.

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 3,71
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...