three × five =

A password will be e-mailed to you.

Autoritățile sanitar-veterinare botoșănene sunt în alertă după ce omologii ucraineni au descoperit un focar de pestă porcină africană pe graniță. Chiar dacă mistrețul purtător de virus era dincolo de hotarul țării, autoritățile vor impune măsuri de restricție în zonele care ar putea fi afectate. Este vorba cam de aceleași comune ca și în cazul mistrețului mort de pestî în Pădurea Alba din comuna Hudești. Acest lucru dovedește că zona respectivă este infestată și că animalul putea proveni din Ucraina.

Reamintim că virusul pestei porcine africane a fost identificat în judeţ, în apropierea localităţii Alba, comuna Hudeşti, la cadavrul unui porc mistreţ la jumătatea lunii ianuarie. Se pare că animalul era mort de nouă-zece zile şi, dacă se ţine cont de faptul că timp de 40 de zile animalele infectate pot transmite virusul, iar din leşul mistreţului este posibil să se fi hrănit vulpi sau câini, situaţia din Pădurea Alba ar putea fi una destul de gravă.

De remarcat, că probele la zeci de mistreţi vânaţi în zona respectivă de la apariția focarului de pestă au fost negative, încă un indiciu că mistreţul infectat ar fi venit de peste graniţă din Ucraina.

Anul trecut, localitatea ucraineană Mămăliga, situată foarte aproape de graniță s-a confruntat cu cazuri de pestă porcină africană.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...