4 + seventeen =

A password will be e-mailed to you.

Şoferii care urcă băuţi la volan au devenit pericol public şi asta pentru că au ajuns să ignore orice normă. În ultimele zile, poliţiştii au depistat şase şoferi turmentaţi. Unul nu avea permis de conducere, iar doi aveau permisul de conducere suspendat.

Sâmbătă, poliţiştii oraşului Darabani au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani din comuna Hudeşti, întrucât acesta a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce circula cu 71 km/h pe un sector de drum unde viteza era limitată la 50 km/h. Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că cel de la volan nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au pus să sufle în etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, poliţiştii oraşului Săveni au oprit pentru control pe strada Gheorghe Asachi un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat. Totodată, întrucât mirosea a băutură, tânărul a fost pus să sufle în etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată, un bărbat de 36 de ani din municipiul Botoşani care conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă, a intrat în sensul giratoriu de la Casa Sindicatelor fără să păstreze distanţa faţă de maşina care rula pe aceeaşi direcţie condusă regulamentar de un bărbat de 39 de ani şi s-a izbit în ea. În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, dar la faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie, care i-a verificat pe cei doi şoferi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 36 de ani şi negativ pentru bărbatul de 39 de ani. Totodată, cu ocazia verificării documentelor s-a constatat că bărbatul de 36 de ani figurează cu permisul de conducere suspendat.

Tot sâmbătă, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani au depistat pe raza comunei Roma un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani din localitate. Întrucât bărbatul se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, acesta a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri însă, în timp ce patrulau prin municipiu, poliţiştii botoşăneni au oprit pentru control pe strada Săvenilor un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere reţinut. Totodată, întrucât cel de la volan mirosea a alcool, poliţiştii l-au pus să sufle în etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Seria s-a încheiat ieri în municipiul Botoşani, când poliţiştii Biroului Rutier au observat un autoturism care a pătruns în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Împarat Traian şi Tudor Vladimirescu fără a acorda prioritate de trecere unei alte maşini. Tras pe dreapta, şoferul cu pricina, un tânăr de 25 de ani din comuna Dângeni, a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei şase şoferi turmentaţi s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în cazul celorlalţi trei care nu aveau dreptul să urce la volan s-a adăugat un al doilea cap de acuzare – conducere fără permis sau cu permisul suspendat.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...