spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTParcările cu plată au adus societăţii Eltrans 43.000 de lei

Parcările cu plată au adus societăţii Eltrans 43.000 de lei

În luna ianuarie, societatea Eltrans a încasat din parcările cu plată 43.000 de lei. În această sumă intră banii plătiţi de cei care şi-au lăsat maşinile în parcările cu plată, dar şi din sumele încasare de cei care au avut maşinile blocate.

Victor Ivănescu, director general al Eltrans, a declarat că de la începutul acestei săptămâni a fost montat un parcometru şi în parcarea de lângă Piaţa Viilor, astfel că, cel mai probabil, încasările lunii februarie vor fi mai mari faţă de cele din luna ianuarie.

În perioada septembrie – decembrie 2018, societatea Eltrans a obţinut 124.000 de lei, din administrarea parcărilor cu plată, respectiv încasări din parcometre, plăţi prin SMS, card şi blocări roţi.

În medie, zilnic, o sută de botoşăneni au optat pentru plata parcării prin SMS. Lunar, societatea a eliberat 80 de abonamente persoanelor care au ales această modalitate de plată. Un abonament costă o sută de lei.

Pentru deblocarea roţii maşinii, în caz de neplată a taxei de parcare, şoferul plăteşte 37 de lei, la care se adaugă amenda aplicată de Poliţia Locală. Potrivit regulamentului aprobat de aleşii locali, amenda variază între 100 şi 500 de lei. În condiţiile în care amenda se achită în termen de 15 zile, se plăteşte jumătate din suma minimă, respectiv 50 de lei.

În municipiul Botoşani sunt parcări cu plată în următoarele zone: Bazar 1 (în faţa Bazarului Tati), Bazar 2 (în faţa Magazinului Piticot), Piaţa Centrală (Comaliment), BRD (vizavi de BIG), Xandor (strada Marchian), Banca Transilvaniei (strada Marchian), strada Ştefan Luchian (în spatele Primăriei Botoşani), Parcarea Elvila, în faţa Complexului Romarta, în faţa Casei Corpului Didactic, în faţa sediului Nord Proiect, Piaţa Viilor. La această dată nu funcţionează parcometrele din Primăverii şi  Griviţa.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...