spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSocietatea Eltrans va folosi autobuze noi în locul tramvaielor

Societatea Eltrans va folosi autobuze noi în locul tramvaielor

În transportul municipal de călători, locul tramvaielor va fi luat de autobuze noi. Măsura va fi aplicată pe perioada derulării lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de transport local.

„Am făcut un studiu de oportunitate privind achiziţia în leasing operaţional, în chirie, a nouă autobuze noi pe care le vom folosi pe perioada implementării proiectului. Din veniturile obţinute vom plăti chiria la autobuze şi aşa vom asigura continuitatea transportului public”, a declarat Victor Ivănescu, directorul general al Eltrans.

Oficialul se aşteaptă la discuţii generate de faptul că prin folosirea autobuzelor, Eltrans ar lua călătorii societăţii Microbuzul. „Noi vom deservi cele doua trasee ale noastre, nu ne vom abate deloc. Indiferent de discuţii, noi nu putem să trimitem în şomaj o sută de oameni, când tramvaiele nu vor mai circula”, a mai spus Victor Ivănescu.

Primarul Cătălin Flutur a afirmat că municipalitatea are obligaţia de a asigura transportul public local. „Vom face un leasing operaţional şi vom închiria autobuze. Este singura soluţie pe care o avem la îndemână. Fiecare operator îşi va respecta traseele. Traseele celor doi operatori se suprapun de la gară până în Zona Industrială, că aşa este structurat oraşul”, a explicat edilul.

Municipalitatea va implementa proiectul „Transport urban durabil prin reabilitarea, modernizarea şi extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – reabilitare cale de rulare”. Valoarea proiectului este de 20,408 milioane de euro, din care 20 de milioane de euro, valoare eligibilă.

Proiectul va presupune refacerea infrastructurii pentru calea de rulare a tramvaielor, în lungime de 15,8 kilometri cale simplă prin execuţia de cale de rulare în sistem monolit cu dală continuă în linie curentă şi prismă de piatră spartă pe zona buclelor de întoarcere; înlocuirea totală a reţelei de contact şi susţinerea acesteia cu stâlpi metalici; reabilitarea depoului prin construire hală garare – expediere, hală de revizie şi reabilitare hală de revizie, staţie de spălare şi staţie de decantare; reabilitarea clădirii substaţiei de tracţiune (clădirile se vor reabilita pe partea de construcţie, cât şi pe partea de dotări cu echipamente şi utilaje moderne); reabilitarea staţiilor de tramvai; realizarea de schimbătoare de cale automatizate;  introducerea sistemului de semnalizare şi semaforizare „undă verde” pentru 11 semafoare; instalaţie de comandă şi control centralizat pentru managementul traficului; implementarea sistemului GPS pentru urmărire circulaţie tramvaie prin dispecerat şi sisteme de informare a călătorilor în staţii şi tramvaie; implementarea sistemului de taxare automată şi validare a biletelor de călătorie (se vor instala 22 de automate de bilete cu plata prin monede, bancnote card bancar şi SMS); realizarea sistemului de supraveghere video în intersecţii şi în staţiile de tramvai; reabilitarea străzilor Peco, Manoleşti Deal, Cornişa, Armeană, Colonel Tomoroveanu, Mihail Kogălniceanu şi Aleea Curcubeului.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...