sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTAccidente la minut pe străzile din oraş

Accidente la minut pe străzile din oraş

Vitezomanii au mutat accidentele pe străzile din oraş. Luni, în decurs de câteva ore, opt maşini au fost avariate şi trei persoane au ajuns la spital cu răni, de pe urma a cinci accidente rutiere, toate pe străzile din oraş.

Un tânăr a urcat, în noaptea de duminică spre luni, cu mașina pe trotuar și s-a izbit violent de un stâlp din beton de pe marginea drumului. Accidentul a avut loc pe Calea Națională, la intersecția cu strada Sucevei, în dreptul sediului E.On.

Potrivit martorilor, şoferul circula cu viteză şi a pierdut controlului asupra volanului, maşina a urcat pe trotuar și a lovit cu partea din față stâlpul din beton. Tânărul aflat la volan era singur în Volkswagen-ul Passat CC pe care îl conducea și a reușit prin forţe proprii să iasă din autoturism.
La fața locului au ajuns echipaje de ambulanță și pompieri, dar și polițiștii de circulație, care urmau să stabilească modul și cauzele de producere a accidentului. Cu toate acestea, reprezentanţii IPJ au precizat ieri că în acest caz nu s-a întocmit nici măcar un proces verbal, astfel că şoferul nu a fost sancţionat în vreun fel, deşi în situaţii relativ similare, când doi şoferi au ajuns cu maşinile în şanţ în zona Lebăda, aceştia au fost sancţionaţi pentru neadaptarea vitezei.

Un bărbat a ajuns la Urgenţe după ce maşina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. Evenimentul a avut loc luni după-amiază, într-o intersecție din municipiul Botoșani, soldându-se cu rănirea chiar a celui care l-a provocat.

Din primele informații, șoferul unui autoturism Dacia, în vârstă de 57 de ani, care circula pe strada Nicolae Grigorescu, dinspre Pușkin spre Pod de Piatră, la intersecția cu strada Armeană nu a acordat prioritate de trecere unui Volkswagen Passat, intrând în coliziune cu acesta.

După impact, Dacia a ricoşat şi a ajuns în gardul unei case. Șoferul autoturismului Dacia a fost rănit și transportat la spital cu o ambulanţă sosită la faţa locului. „Pacientul prezenta mai multe contuzii, însă era stabil şi în afara oricărui pericol, la o primă evaluare”, a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. La faţa locului a ajuns şi un echipaj de pompieri, care a fost solicitat pentru că bărbatul nu putea ieşi, în primă instanţă, din maşină.

Câteva ore mai târziu, o persoană a ajuns rănită la spital în urma unui accident rutier produs, luni după-amiază, în zona Stadionului Municipal. Un șofer neatent a lovit în spate o altă mașină, după care aceasta a fost proiectată într-o a treia.

Accidentul a avut loc pe Calea Națională, pe sensul de urcare către Gară, în momentul care la trecerea de pietoni a oprit un Peugeot 206. O a doua mașină, un Opel, care circula în spate, a oprit, de asemenea, regulamentar la trecerea de pietoni, însă nu același lucru a făcut șoferul unui Volkswagen, care nu a frânat și a intrat în cele două din fața sa. În urma accidentului, o persoană a fost rănită, fiind preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, toate cele trei maşini suferind avarii importante. Aproape în acelaşi timp, la ieşirea din Botoşani spre Cătămărăşti, un autoturism Volkswagen Golf a fost puternic avariat în partea din faţă după ce şoferul nu a păstrat distanţa regulamentară în trafic şi a izbit în spate un microbuz de călători. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, la fel cum a fost şi cazul unui accident cu avarii importante în intersecţia dintre Bulevardul Mihai Eminescu şi Sucevei, unde un Audi condus de o femeie începătoare a lovit un Wolkswagen Golf condus de o altă femeie, după ce prima nu a acordat prioritate de trecere.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...