vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTNinsoarea scoate drumarii la intervenţie

Ninsoarea scoate drumarii la intervenţie

Utilajele DRDP Iași sunt mobilizate și intervin în toate zonele unde temperaturile au scăzut și există risc de formare a poleiului, dar și pe sectoarele în care a început să ningă și unde vântul puternic poate aduce cantități însemnate de zăpadă pe carosabil.
De asemenea, utilajele acționează preventiv cu material antiderapant, în special în zonele în care, local, există riscul apariției fenomenului de ploaie înghețată.
Vă reamintim că până sâmbătă, 23 februarie, ora 16.00, este în vigoare o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt puternic în majoritatea județelor din Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei. Acest fenomen, combinat cu temperaturile scăzute și cu ninsoarea, poate agrava situația, întrucât favorizează apariția poleiului.
În cazul în care în anumite zone circulația rutieră nu se va mai putea desfășura în siguranță din cauza depunerilor masive de gheață sau din cauza scăderii drastice a vizibilității, DRDP Iași și Poliția Rutieră pot lua temporar măsura restricționării sau chiar a interzicerii circulației auto pe sectoarele de drum afectate, până când condițiile meteo se vor ameliora.
Cu această ocazie, facem apel la participanții la trafic să respecte eventualele restricții de circulație impuse, să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile de drum, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.
Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...