15 + fourteen =

A password will be e-mailed to you.

Primăria Botoşani va găzdui mâine, începând cu ora 13.00, dezbaterea publică a Proiectului „Botoşani accesibilizat”, cu tema „Să asigurăm o viață independentă pentru persoanele cu dizabilități!”. Dezbaterea este organizată de către Filiala Botoşani a Asociației Naționale a Surzilor din România (ANSR), în parteneriat cu Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociația Help and Advice,  Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Centrul de Consiliere Psihascend – Proiect Dizab-Tin-Act.

Daniel Hliban, directorul Filialei Botoşani a ANSR, a declarat că dezbaterea publică urmăreşte conștientizarea administrației publice locale asupra deficiențelor existente la infrastructura stradal – pietonală a municipiului Botoșani din perspectiva adaptării spațiului fizic la nevoile persoanelor cu dizabilități. În acelaşi cadru va fi lansat ghidul „Informaţii folositoare pentru o mai bună comunicare cu o persoană surdă”, realizat de Filiala Botoşani a ANSR.

În cadrul dezbaterii se va solicita ca în bugetul local pe acest an să fie alocate fonduri pentru remedierea deficiențelor constatate, respectiv stabilirea unui plan de acțiune și monitorizare pentru anul 2019 şi întocmirea unui Regulament de accesibilizare care să fie implementat în acordarea viitoarelor autorizații de construire/modernizare/amenajare, ca parte a caietului de sarcini.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...