spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTNoi doze de vaccin antigripal pentru botoşăneni

Noi doze de vaccin antigripal pentru botoşăneni

Gripa continuă să facă victime în rândul botoşănenilor. Peste 120 de persoane au fost diagnosticate de la începutul sezonului rece. În această săptămână au fost raportate 28 de persoane diagnosticate cu gripă. Dintre acestea 5 persoane au avut nevoie de spitalizare din cauza complicaţiilor suferite, toţi adulţi.
În total, peste 2.000 de botoşăneni au fost diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii în ultima săptămână de monitorizare. Medicii specialişti au înregistrat 1.543 de viroze respiratorii şi 544 pneumonii, pe lângă cele 28 de gripă. Dintre acestea, 138 persoane au avut nevoie de spitalizare din cauza complicaţiilor suferite de la răceli. Cei mai afectaţi au fost copiii, aproape 1.200 din totalul de îmbolnăviri fiind la pacienţi sub 14 ani.
Săptămânal, numărul cazurilor de infecții respiratorii creşte în județul Botoșani în ultima lună, astfel că Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, cu scoaterea temporară din colectivitate a celor depistați cu simptomatologie respiratorie. La primele semne de gripă – febră, dureri de cap, dureri musculare, rinoree, tuse – stați acasă, odihniți-vă și sunați medicul.
Judeţul Botoşani a solicitat încă 2.000 de doze de vaccin antigripal, fiind deja primite 750, care au fost trimise către medicii de familie.
Ministerul Sănătății îndeamnă populația să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și să consume fructe, legume și alimente bogate în proteine.
În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate – căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația.
Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...