one + eight =

A password will be e-mailed to you.

Tot mai des, cadrele medicale ale celui mai mare spital din judeţ ajung să fie agresate de pacienţi sau aparţinătorii acestora.

Înjurate sau agresate fizic chiar sub ochii familiilor sau a celorlalţi pacienţi, cadrele medicale nu au nici o posibilitate de a se apăra în spital. „Dacă punem în balanţă faptul că un cadru sanitar cedează psihic la un moment dat şi poate are o reacţie nepotrivită, este mult prea puţin şi neimportant dacă iei şi compari cu atitudinea pacienţilor. Punând în balanţă scăpările unora comparativ cu atitudinea unor pacienţi sunt infime. Sigur nu ar trebui să se întâmple lucrul acesta, nu iau apărarea şi nu sunt de acord cu anumite scăpări ale colegilor, dar cred că s-a făcut mult tam-tam comparativ cu atitudinea unor pacienţi. Minimul bun simţ trebuie să existe de ambele părţi. Nu poţi să pretinzi numai la unul, iar tu să te comporţi ca în pădure”, a declarat medicul Bogdan Alexandroaie.

Acesta consideră că acele cursuri de comunicare, derulare anul trecut de Spitalul Judeţean pentru personalul medical din unitate, ar trebui să existe şi pentru pacienţi şi că minimul de bun simţ ar trebui să existe de ambele părţi.

Medicul susţine că el însuşi a fost agresat de aparţinătorul unui pacient şi că a fost nevoit să cheme Poliţia. „Nu se poate ca atunci când ai două infirmiere pe o secţie la peste 70 de paturi cu tot cu compartimente să mai vină unul să le dea o cârjă în cap şi să le scuipe, să le înjure ca la uşa cortului. Există drepturi, dar există şi obligaţii. Am chemat şi Poliţia, în momentul în care eu, nu vorbesc de alţii, am fost agresat de fata unui pacient a cărui tată decedase şi voia scutire de necropsie, lucru care mie mi s-a părut anormal, atâta timp cât era un pacient internat prin Urgenţe, direct în ATI, şi pe care eu nu l-am văzut şi nu ştiam despre ce este vorba. Am fost nevoit să sun la 112 şi mai departe a agresat şi poliţiştii care au venit”, a adăugat medicul.

Acesta spune că de câţiva ani s-a cerut sporirea pazei şi pe secţiile spitalului nu numai la Urgenţe, lucru care nu s-a concretizat din lipsă de buget.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...