vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTPensionarii cer mai multe bilete de tratament (video)

Pensionarii cer mai multe bilete de tratament (video)

Reprezentanţii pensionarilor botoşăneni vor să aibă posibilitatea de a merge în fiecare an la tratamente subvenţionate de stat şi solicită Casei Pensii alocarea unui număr mai mare de bilete de tratament.

La biletele de tratament au mai venit ceva precizări cu perioada? Ştiu că era proiectul care se aplică de o mie de ani, că nu ai voie să mergi decât din doi în doi ani. Și așa au scăzut zilele de tratament de la 21, la 18 iar acum 16. Dacă mai prinzi sâmbete și duminică nu se mai fac proceduri și ajungi la zece proceduri. Mai ai o zi în care te simți rău, ai tensiune și nu poți face proceduri…”, a spus Maria Paraschiv, liderul Sindicatul Pensionarilor.

La rândul său, fostul senator PSD Gheorghe Avram, președinte al Asociației Județene a Medicilor Pensionari „Sfântul Luca”, după ce a terminat de adus elogii la adresa conducerii Casei Judeţene de Pensii (CJP), a cerut, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice (CCDCPPV), cerut să fie redistribuite Botoşaniului biletele de tratament rămase neutilizate de alte judeţe, pentru că „suntem unii care avem foame de bilete de tratament”.

Directorul CJP Botoșani, Cristina Anton, a declarat că se fac eforturi pentru ca să fie rezolvate toate cererile la tratament, însă de fiecare dată numărul solicitărilor este cu mult mai mare decât numărul biletelor de tratament acordate. „Încercăm pe cât posibil și ținem legătura și cu colegii din țară ca în momentul în care au un surplus de bilete să le redistribuie”, a menționat directorul CJP Botoșani.

De asemenea, în cadrul şedinţei de ieri a CCDCPPV, a reiterat solicitarea pe care a făcut-o la o şedinţă anterioară şi ministrului Muncii, Marius Budăi, ca pensionarii să poată merge în excursii pe baza tichetelor de transport gratuit. „E mai bine aşa, decât să le vândă bişniţarii în piaţă”, a conchis liderul pensionarilor.

2.500 de cereri depuse deja de pensionari

Până la începutul săptămânii, la CJP Botoşani au fost depuse 2.443 de cereri de bilete de tratament. Anul trecut, au fost depuse 5.760 de cereri de bilete pentru tratament balnear, cu 500 mai puţine decât în 2017. La nivelul judeţului, au fost repartizate 3.350 de bilete, din care au fost valorificate 3.161 bilete, restul de 189 de bilete fie au fost în perioade în care botoşănenii nu au vrut să meargă sau în staţiuni neagreate. Contribuţia individuală a pensionarului la costul biletului este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie din luna anterioară celei în care se efectuează repartiţia sau de 50% din valoarea biletului, în care pensia este mai mare. În 2018 preţul unui bilet la un hotel de 2 stele a fost de 1.684 lei iar la hoteluri de 3 şi 4 stele un bilet a costat 1.764 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...