15 + three =

A password will be e-mailed to you.

Cinematograful Unirea va găzdui mâine, începând cu ora 18.00, spectacolul „Să nu ne răzbunaţi”, după o carte semnată de monahul Moise, prezentat de Compania culturală ARTelier. Spectacolul istoric documentar readuce în atenţie o pagină dureroasă din istoria ţării, pierderea Basarabiei şi drama românilor  deportaţi în Siberia.

“Să nu ne răzbunaţi” spune povestea Margaretei Spânu – Cemartan şi  a miilor de romani deportaţi în Siberia la muncă forţată. „Să nu ne răzbunaţi” prezintă fapte şi clipe care trebuie povestite din generaţie în generaţie.

Din echipa care a pus în scenă „Să nu ne răzbunaţi” fac parte actriţele Silvia Răileanu şi Mirela Nistor (regie şi scenografie), jurnalistul Ionuţ Poclid (adaptare text), Cezar Amitroaiei (voce text), Florin Petrosceac (montaj şi procesare video). Singurul personaj din piesă este interpretat de Silvia Răileanu, actriţă la Teatrul „Mihai Eminescu” din anul 2002. Silvia Răileanu s-a născut în Republica Moldova – satul Popăuţi, aflat pe malul Nistrului. În copilărie, a aflat poveşti similare celor redate în spectacol. Ea susţine că în acest spectacol se vor regăsi mulţi botoşăneni care au trăit vremurile în care multe familii au fost despărţite brutal, unii membri rămânând în Basarabia, alţii în România şi în Siberia.

Preţul unui bilet este 30 de lei. Elevii şi studenţii plătesc 15 lei.

 

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...