spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTA fost semnat contractul pentru reabilitarea străzii Drumul Tătarilor

A fost semnat contractul pentru reabilitarea străzii Drumul Tătarilor

Reabilitarea şi modernizarea străzii Drumul Tătarilor a intrat în linie dreaptă. Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a semnat astăzi contractul privind execuţia lucrărilor la strada Drumul Tătarilor, contract care a fost realizat prin alocarea finanţării de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa a doua. Municipalitatea a primit pentru această investiţie 6,281 de milioane de lei, contractul de finanţare fiind semnat în martie 2018, de către primarul Cătălin Flutur şi vicepremierul Paul Stănescu.

„În urma licitaţiei, lucrările au fost atribuite cu suma de 4,830 de milioane de lei, fără TVA, din care revizuirea documentaţiei 94.716 lei, iar execuţia lucrărilor 4,735 de milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 12 luni şi include şi această parte de proiectare”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că va solicita funcţionarilor din primărie să emită cât mai repede posibil ordinul de începere a lucrărilor, „pentru a avea obiectivul finalizat, anul viitor, pe vremea aceasta”.

Strada are o lungime de 2,1 kilometri, în contract, fiind incluse, pe lângă reabilitarea străzii, reabilitarea trotuarelor, realizarea sistemului de  colectare ape pluviale şi iluminat public. Câștigătorul licitației este asocierea de firme Conrec – Cornel’s Floor și Nord Proiect, liderul asocierii fiind Conrec.

Câştigătorul licitaţiei are la dispoziţie trei luni pentru revizuirea documentaţiei, ceea ce înseamnă că lucrările vor fi demarate la începutul lunii iunie.

„Programul PNDL îşi dovedeşte utilitatea şi pentru municipiul Botoşani. Pe lângă finanţările primite pentru lucrări în şcoli, am primit fonduri şi pentru infrastructură rutieră”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...