spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTUn investitor imobiliar, la un pas de a da Primăria Botoşani în...

Un investitor imobiliar, la un pas de a da Primăria Botoşani în judecată (video)

Primăria este la un pas de a fi dată în judecată de către un investitor care a construit un bloc lângă Şcoala 11. Revoltat că nu i se eliberează procesul verbal de recepţie a lucrărilor, el a depus o plângere prealabilă la primărie, iar astăzi s-a prezentat la instituţie, însoţit de câţiva botoşăneni care au cumpărat apartamente în acel bloc.

Aceştia au discutat cu viceprimarul Marian Murariu, cu Oana Georgescu, secretarul municipiului, cu Dan Sandu, arhitectul municipiului şi cu încă un funcţionar din cadrul Serviciului Urbanism.

Beniamin Prisacariu a construit un imobil cu 12 apartamente lângă Şcoala 11. Pe fondul amânărilor de care a avut parte de la primărie, investitorul a pierdut doi clienţi care şi-au cerut banii înapoi. După ce în ultima perioadă s-a prezentat aproape zilnic la primărie, acesta a reuşit să-şi expună nemulţumirile în faţa viceprimarului Marian Murariu. Investitorul s-a declarat total nemulţumit de modul în care a decurs colaborarea cu funcţionarii din cadrul Serviciului urbanism şi a arătat că, în condiţiile în care se va ajunge la instanţă, va face în aşa fel încât să iasă la iveală toate problemele de aici. Mai mult, el este dispus să prezinte un fel de îndreptar pentru botoşăneani, care să-i ajute să obţină repede documentele de la acest serviciu.

„Ne-au dat autorizația după 18 luni. Nu au nici o treabă, certificat de urbanism după 75 de zile… Vă bat cu hârtiile dumneaoastră. Sunt slabi, domnule, slab pregătiți. M-aţi rugat să nu torn nici un beton acolo până nu am autorizaţie, aşa am făcut. Chiar dacă a durat 18 luni, dar am făcut blocul în zece luni”, a declarat Beniamin Prisacariu. În luna august 2018, a dorit să facă recepţia parţială, însă a renunţat la idee. „Între timp, în noiembrie a venit domnul Bacinschi  (funcţionar în cadrul Serviciului urbanism n.r.) cu un tupeu foarte obraznic, adică a început să țipe, s-a retras cu domnul Daniliuc de la Inspecţia în Construcţii şi a venit înapoi și ne-a transmis că nu ne dă recepția”, a explicat investitorul.

Pe 5 decembrie, a fost convocată din nou comisia de recepţie. Atunci Dan Bacinschi a examinat documentaţia 40 de minute, după care a inspectat întreg spaţiul. „A afirmat <din punctul meu de vedere, recepţia a fost făcută> şi a cerut să-i ducem la primărie procesul verbal, inclusiv mi-a cerut notă contabilă, care nu ştiu de ce mi-a cerut-o”, a arătat Beniamin Pisacariu.

În acea zi au fost puse la dispoziţia funcţionarului primăriei toate documentele solicitate. Investitorul a aşteptat până pe 10 decembrie, când i s-a spus că nu primeşte documentul solicitat, deoarece ar fi probleme în privinţa alimentării cu apă. „Noi facem recepţia la o clădire, nicidecum la utilităţi. Au trecut trei luni, nu am primit niciun răspuns. Am mai venit la primărie, undeva în februarie am mai depus o dată toată documentaţia.  Pe 21 februarie l-am rugat pe domnul Bacinschi să caute o cale de rezolvare, era joi. Culmea, luni când am venit, era în concediu. Am continuat să vin în fiecare zi la domnul Sandu. Eu în fiecare zi pierd 1500 de euro”, s-a plâns investitorul.

În urmă cu două zile, investitorul a primit o adresă din partea lui Dan Bacinschi, trimisă de la funcţionar de acasă. „Nu ştiu de când domnul Bacinschi are datele mele personale şi lucrează de acasă. Sunt două foi trimise de la el de acasă, prin poștă, cu confirmare de primire. E slab, domnule, nu știu cine l-a angajat aici. Dumnealui mi-a solicitat să fac partea de dirigentare a construcției cu fina dumnealui și eu nu am vrut. Vorbind de partea de proiectare, să mă orientez către altcineva, domnule, eu nu am vrut. Și m-a costat, 18 luni m-a costat”, a explicat Beniamin Prisacariu.

Marian Murariu a ascultat relatarea omului de afaceri, afirmând „sunt niște acuzații foarte grave, sper că aveți probe și le veți și demonstra”.

Dan Bacinschi nu a fost prezent la şedinţa de ieri pentru că este în concediu. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere.

În cele din urmă, s-a convenit ca o altă şedinţă să aibă loc vineri dimineaţă, la care să participe funcţionari din primărie, investitorul şi dirigintele de şantier. Dan Sandu a dat asigurări că există disponibilitate din partea primăriei de a fi eliberate documentele solicitate de investitor.

Dan Bacinschi a fost director al Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST), al Direcției de Statistică, a lucrat și la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), iar de anul trecut este funcţionar în cadrul Serviciului de urbanism al Primăriei Botoșani.

dav
sdr
dav
dav
Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...