eight − five =

A password will be e-mailed to you.

Conducerea societăţii Nova Apaserv ia în calcul o nouă majorare a tarifelor. Asta în condiţiile în care tarifele actualizate au intrat în vigoare la 1 februarie 2019. Albert Tanasă, directorul general al societăţii, a explicat că unitatea a obţinut aviz pe aceste tarife de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) în noiembrie 2018. „Practic, cu acest aviz dat de ANRSC în noiembrie, suntem cu analiza preţurilor la elementele de cost la luna septembrie 2018, deci nu am avut în vedere nici creşterea salariului minim, de la 1 ianuarie 2019, de la 1900 la 2080 şi nici creşterea cu 25% a tarifului la energie electrică. Noul tarif cu creşterea de 0,07 de lei pe canalizare şi 0,25 de lei pe apă a intrat în vigoare cu 1 februarie. Este o creştere la cifra de afaceri raportată şi la producţie undeva în jurul sumei de 100.000 de lei”, a explicat oficialul.

După ce unitatea va întocmi bilanţul pe 2018 şi va avea buget aprobat pe acest an, va trimite din nou la ANRSC solicitarea de a se aproba o actualizare, care să aibă în vedere creşterea salariului minim pe economie şi creşterea tarifului la energie electrică. „Va urma o altă majorare, în luna iunie sau iulie. După ce vom avea buget, o să facem solicitarea la ANRSC pe elementele clasice. Nu cerem o scumpire a contravalorii metrului pe metru cub pe apă şi canalizare, ci sunt elementele pe care trebuie să le avem în vedere. Cu tarifele practicate, niciodată nu am fost la zi la elementele de cost”, a concluzionat Albert Tanasă.

În prezent, botoşănenii plătesc 3,96 de lei pe metru cub de apă potabilă, respectiv 2,85 de lei pe metru cub canalizare – epurare.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 1,83
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...