spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTAlarmă cu bombă la Finanţe (VIDEO)

Alarmă cu bombă la Finanţe (VIDEO)

Sediul Trezoriei Botoşani, din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice, a fost astăzi dimineaţă ţinta unei alarme cu bombă. În jurul orei 9,10, un apel la 112 anunţa existenţa unei încărcături explozive în incinta sediului. Au fost alertate toate unităţile de intervenţie, care s-au deplasat la faţa locului. Întreg sediul a fost evacuat, iar acum se aşteaptă intervenţia echipei pirotehnice a Serviciului Român de Informaţii (SRI). Zona a fost împrejmuită, iar accesul publicului a fost interzis. Zeci de jandarmi şi poliţiştii sunt în prezent la faţa locului, asigurând perimetrul.

La faţa loculuiau ajuns şefii Poliţiei municipiului Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, echipele din cadrul SRI, dar şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate. A fost constituit un grup de lucru, iar pirotehniştii verifică în prezent clădirea. Autorităţile se aşteaptă ca ameninţarea cu bombă să fie falsă, însă susţin că acestea sunt procedurile standard şi prin urmare trebuie efectuate toate verificările.

Concomitent, echipele din cadrul SRI şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean efectuează cercetări pentru a stabili identitatea apelantului, care riscă să se aleagă cu un dosar penal.

Între timp, întreg personalul evacuat s-a adunat în părculeţul de lângă Biblioteca Judeţeană, unde aşteaptă finalizarea procedurilor. Totodată, mai mulţi contribuabili care aveau treabă la Administraţia Finanţelor Publice sau la Trezorerie urmăresc întreaga desfăşurare de forţe, în părculeţul de lângă Primăria municipiului.

În jurul orei 11, echipele de intervenţie au finalizat acţiunea de verificare a sediului Trezoreriei şi Administraţiei Finanţelor Publice, urmând ca personalul să revină la birouri pentru a-şi continua activitatea, concluzia finală stabilind că a fost vorba de o ameninţare falsă.

Potrivit primelor informaţii, apelantul ar fi o femeie, care a anunţat posibilitatea ca sediul Trezoreriei municipiul Botoşani şi sediul ANAF să sară în aer din cauza unei bombe. Apelul a fost preluat de cei din cadrul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 şi dirijat către Poliţie. Astfel, în momentul în care primul echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului, angajaţii de la Fisc nu ştiau nimic de ameninţarea cu bombă, ei fiind luaţi prin surprindere.

După ce ameninţarea cu bombă a fost infirmată de către reprezentanţii SRI, care au verificat în principal zonele în care publicul avea acces, cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean au precizat că vor continua verificările pentru stabilirea identităţii apelantei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...