3 × five =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Sediul Trezoriei Botoşani, din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice, a fost astăzi dimineaţă ţinta unei alarme cu bombă. În jurul orei 9,10, un apel la 112 anunţa existenţa unei încărcături explozive în incinta sediului. Au fost alertate toate unităţile de intervenţie, care s-au deplasat la faţa locului. Întreg sediul a fost evacuat, iar acum se aşteaptă intervenţia echipei pirotehnice a Serviciului Român de Informaţii (SRI). Zona a fost împrejmuită, iar accesul publicului a fost interzis. Zeci de jandarmi şi poliţiştii sunt în prezent la faţa locului, asigurând perimetrul.

La faţa loculuiau ajuns şefii Poliţiei municipiului Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, echipele din cadrul SRI, dar şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate. A fost constituit un grup de lucru, iar pirotehniştii verifică în prezent clădirea. Autorităţile se aşteaptă ca ameninţarea cu bombă să fie falsă, însă susţin că acestea sunt procedurile standard şi prin urmare trebuie efectuate toate verificările.

Concomitent, echipele din cadrul SRI şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean efectuează cercetări pentru a stabili identitatea apelantului, care riscă să se aleagă cu un dosar penal.

Între timp, întreg personalul evacuat s-a adunat în părculeţul de lângă Biblioteca Judeţeană, unde aşteaptă finalizarea procedurilor. Totodată, mai mulţi contribuabili care aveau treabă la Administraţia Finanţelor Publice sau la Trezorerie urmăresc întreaga desfăşurare de forţe, în părculeţul de lângă Primăria municipiului.

În jurul orei 11, echipele de intervenţie au finalizat acţiunea de verificare a sediului Trezoreriei şi Administraţiei Finanţelor Publice, urmând ca personalul să revină la birouri pentru a-şi continua activitatea, concluzia finală stabilind că a fost vorba de o ameninţare falsă.

Potrivit primelor informaţii, apelantul ar fi o femeie, care a anunţat posibilitatea ca sediul Trezoreriei municipiul Botoşani şi sediul ANAF să sară în aer din cauza unei bombe. Apelul a fost preluat de cei din cadrul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 şi dirijat către Poliţie. Astfel, în momentul în care primul echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului, angajaţii de la Fisc nu ştiau nimic de ameninţarea cu bombă, ei fiind luaţi prin surprindere.

După ce ameninţarea cu bombă a fost infirmată de către reprezentanţii SRI, care au verificat în principal zonele în care publicul avea acces, cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean au precizat că vor continua verificările pentru stabilirea identităţii apelantei.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...