eighteen − seven =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Un bărbat din Copălau a ajuns la spital după ce şi-a provocat o rană gravă la picior cu o drujbă. Nimic nu ar fi fost ieşit din comun pentru cadrele medicale, daca acestea nu ar fi descoperit că în urmă cu un an bărbatul a ajuns la spital cu acelaşi picior tăiat, în acelaşi mod.

În vârstă de 32 de ani, bărbatul se afla în week-end în curtea gospodăriei, unde încerca să taie un copac uscat cu ajutorul unei cu o drujbe. La un moment dat, acesta a lovit cu unealta un ciot, iar drujba a ricoşat şi l-a lovit pe acesta peste gamba piciorului drept.

Plin de sânge, bărbatul a reuşit să îşi lege piciorul în aşa fel încât să poată limita sângerarea, după care a apelat servicul 112. La faţa locului a ajuns un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a acordat acestuia primul ajutor, după care l-a transportat la Urgenţe. „Pacientul prezenta o plagă tăiată, penetrantă, de aproape zece centimetri lungime. A fost stabilizat hemodinamic şi ulterior transportat la Urgenţe pentru un consult de specialitate”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA.

Cadrele medicale de la Urgenţe chiar au fost uimite de prezenţa de spirit a bărbatului de a-şi lega un garou la picior pentru a limita sângerarea, însă după ce l-au verificat pe acesta în calculator au realizat şi de unde erau cunoştinţele sale în domeniu. „Pacientul a mai avut o prezentare identică în urmă cu un an. De altfel, cicatricea de la fosta plagă era la doar câţiva centimetri de noua rană”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Ca şi anul trecut, bărbatul a fost internat pe secţia de chirurgie a spitalului.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 4,17
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...