3 + 11 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Primăvara se anunţă a fi una destul de capricioasă. După ce săptămâna trecută am avut parte de temperaturi maxime care au trecut frecvent de 20ºC, ajungând chiar şi la 23ºC, în următoarele zile vremea va fi mai rece.
Temperaturile încep să scadă chiar de astăzi, când maximele nu vor mai trece de 12ºC, iar minimele vor coborî din nou pe timpul nopţii spre 2ºC. Frigul se va resimţi mai pregnant din cauza vântului care, cel puţin în prima parte a zilei, va sufla destul de tare cu rafale de 55-60 de km/h, pe alocuri ajungând şi la 70 km/h.
Ziua de mâine va consemna cele mai scăzute temperaturii ale săptămânii. Dacă maxima nu va trece de 9ºC, minima va coborî după mai mult de o săptămână sub pragul de îngheţ, fiind prognozată de meteorologi la -2ºC.
De miercuri începe să se încălzească treptat, maximele urmând să urce la 12ºC (miercuri, joi şi vineri), apoi la 14ºC (sâmbătă) şi la 18ºC (duminică), în timp ce minimele vor oscila între 2ºC-3ºC, la mijlocul săptămânii, şi 6ºC-7ºC în weekend.
Per ansamblu, regimul termic mediu diurn al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit în această săptămână va favoriza desfăşurarea lentă a proceselor vegetative la culturile de câmp. Soiurile timpurii de pomi fructiferi vor ieşi din repausul vegetativ şi, pe alocuri, se va semnala umflarea mugurilor de rod.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...