eleven − 5 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Un copil de doar nouă ani a fost transportat de urgenţă la Iaşi cu elicopterul SMURD după ce starea lui de sănătate s-a înrăutăţit brusc.

Diagnosticat cu mai multe afecţiuni cronice severe, copilul, din judeţul Botoşani, a ajuns la spital după ce a început să aibă vărsături cu sânge. Din câte se pare, părinţii micuţului i-au dat acestuia un medicament antiinflamator, care ar fi putut cauza reacţia, însă copilul a mai primit acelaşi medicament şi nu a avut probleme.

Marţi acesta a ajuns la spital, unde a fost diagnosticat cu hemoragie digestivă superioară, iar medicii au decis trimiterea lui de urgenţă la Iaşi. Având în vedere gravitatea cazului, copilul a fost transferat în centrul Universitar cu elicopterul SMURD, acesta fiind preluat de pe terenul unităţii militare de pe strada Petru Rareş. „Copilul a fost stabilizat, în vedere transportului pe calea aerului, fiind predat echipajului SMURD de la elicopter pentru transferul la Spitalul de Copii din Iaşi”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani. Transportul pe calea aerului efectuat a fost primul din acest an pentru elicopterul SMURD de la Botoşani la Iaşi.

Hemoragiile digestive constau din ieşirea sângelui din vasele sanguine în urma lezării tubului digestiv şi inundarea ţesuturilor adiacente (hemoragii interne) sau evacuarea sângelui în exterior (hemoragii externe). În hemoragiile interne sângele se opreşte în ţesutul în care s-a spart vasul sanguin. Din cauza evoluţiei agravante şi imprevizibile se va apela, obligatoriu şi de urgenţă, la medic, pentru a elucida cauza sângerării şi pentru a începe tratamentul într-o fază incipientă. Hemoragiile externe superioare, denumite hematemeză, sunt declanşate în esofag, stomac, duoden, cu eliminarea sângelui pe gură.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 4,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...