three × five =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

De la câmp direct pe patul de spital. Un bărbat a ajuns în stare gravă la Urgenţe după ce a fost lovit de calul vecinului. Acesta a suferit traumatisme faciale şi craniene. Totul s-a întâmplat sâmbătă după-amiază, la Coţuşca, unde bărbatul de 41 de ani se afla pe câmp împreună cu vecinul la muncă. La un moment dat, însă, acesta s-a apropiat de căruţa la care era legat calul, iar animalul s-a speriat de un câine ce se afla în preajmă şi a lovit cu copita. Din nefericie, bărbatul se afla chiar lângă cabalină, fiind lovită în plin peste faţă. Speriaţi, mertorii incidentului au sunat imediat la 112, la faţa lcului ajungând un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).

„Am preluat pacientul cu multiple contuzii şi traumatisme faciale. I s-a acordat primul ajutor şi a fost stabilizat, după care a fost transportat la Urgenţe pentru examinare suplimentară şi tratament de specialitate”, a precizat un medic din cadrul SJA Botoşani.
După ce a primit îngrijiri medicale în Urgenţe, bărbatul a fost internat pe secţia ORL a Spitalului Judeţean, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-facial. După ce va fi ţinut sub observaţie, medicii vor lua decizia dacă se impune sau nu transferul lui la Iaşi, în funcţie de evoluţia stării de sănătate.

Medicii spun că în periada lucrărilor agricole numărul persoanelor care ajung la spital în urma agresiunii cailor creşte de 5-6 ori faţă de normal.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...