fifteen − 10 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Fostul premier Dacian Cioloş, actualmente preşedinte al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), însoţit de botoşăneanca Irina Alexe, coordonatoarea departamentului de „Dezvoltarea teritorială”, şi de doi candidaţi la europarlamentare, Ramona Strugariu şi Liviu Iolu, au ajuns la Botoşani pentru o şedinţă de organizare cu grupul de iniţiativă locală al partidului. Acesta a participat mai întâi la o şedinţă cu uşile închise şi apoi a ieşit în oraş pentru a susţine campania de strângere de semnături. A mers în Piața Centrală de unde a cumpărat o felie de caș, iar apoi a urcat pe Pietonalul Unirii, la cortul Alianţei 2020 USR-PLUS pentru a impulsiona campania de strângere de semnături.

Înainte de şedinţa PLUS Botoşani, Dacian Cioloş a declarat că până în iunie va exista filială şi la noi în judeţ, partidul având în momentul de faţă aproximativ 100 de membri la nivel local.„Calitatea unei organizaţii nu o judec doar pe baza numărului de persoane, pentru că putem avea grupuri de 20-30 de oameni, dar care sunt foarte activi şi ştiu ce vor să facă şi pot să fie foarte eficienţi şi să fie grupuri de 60-70-100 de persoane, dar unde sunt mai puţin disponibili oamenii şi mai puţin vorbăreţi”, a declarat Cioloş, care susţine că ideea de organizare a partidului porneşte de la organizarea comunităţilor locale, care singure îşi vor alege conducătorii. „Am început turneul la începutul lui martie şi până la sfârşitul lui martie vrem să trecem prin fiecare judeţ şi să avem această primă întâlnire între membrii grupului de iniţiativă judeţean şi membrii de partid. Avem 11.000 de membri de partid care s-au înscris în ultimele două luni şi acum îi reunim în fiecare judeţ pentru organizarea partidului. După ce constituie comunităţile locale, se vor structura filialele judeţene, iar filialele le vom organiza după alegerile europarlamentare. Până atunci ne întâlnim cu membrii de partid, le explicăm acest concept de organizare în comunităţi locale şi o să începem organizarea”, a adăugat Cioloş.

În ciuda organizării târzii a PLUS, Dacian Cioloş speră că, după europarlamentare, Alianţa 2020 USR-PLUS să fie printre primele trei forţe politice din ţară.

Apreciază calitatea articolului

8 VOTURI - MEDIE: 3,50
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...