three + 19 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Caz în premieră la Botoșani. Obișnuiți doar să trimită pacienți către centrele universitare pe calea aerului, ieri medicii botoșăneni au primit un transfer de la Iași la Botoșani efectuat de ambulanța aeriană SMURD.

O femeie din Botoşani a fost adusă la Botoşani cu elicopterul şi internată în Spitalul Judeţean pentru a fi monitorizată în continuare de medicii de aici. În urmă cu două săptămâni, femeia a suferit un infarct masiv, urmat de stop cardiac în timp ce se afla acasă.

Familia a apelat 112, iar femeia a fost resuscitată cu succes de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD ajuns la faţa locului, după care adusă la Urgenţe în comă, de unde medicii au direcţionat-o către Insitutul de Boli Cardiovasculare (IBCv) Iaşi pentru a i se monta un stent. După ce a fost operată la Iaşi, aceasta a fost internată pe secţia de reanimare, însă femeia era în continuare în comă, motiv pentru care medicii ieşeni au decis ca aceasta să fie trimisăp la Botoşani pentru supraveghere. „Colegii de la Iaşi au efectuat intervenţia pe cord pentru care pacienta a fost trimisă şi şederea ei la Reanimare la IBCv nu mai era necesară, putând fi transferată înapoi la Botoşani. S-a optat pentru transportul aerian pentru că starea ei generală este în continuare una gravă, iar transferul trebuia făcut sub supravegherea unui medic”, a percizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Femeia a fost preluată de echipajul SMURD de pe terenul unităţii militare de pe strada Petru rareş, ulterior fiind direct transportată pe secţia de reanimare a Spitalului Judeţean Botoşani.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...