spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTTot mai multe firme opresc lucru în semn de protest pentru drumuri...

Tot mai multe firme opresc lucru în semn de protest pentru drumuri decente

Tot mai multe firme se alătură protestului de pe 15 martie, care presupune întreruperea lucrului timp de 15 minute la ora 15:00.

Astfel, reprezentanţii Uvertura Mall au răspuns pozitiv provocării lansate de omul de afaceri Ştefan Mandachi şi se alătură campaniei acestuia. „Mulţi operatori au depozitele situate în vestul ţării sau în zona Bucureşti – Ilfov, iar aprovizionarea magazinelor din Botoşani reprezintă, în sine, o provocare. Distanţele mari, costul de transport şi timpul petrecut de respectivele produse pe şosele creează un disconfort atât administratorilor, cât mai ales clienţilor centrului comercial. În această ordine de idei, rugăm clienţii Uvertura Mall să fie înţelegători şi solidari cu noi şi anunţăm pe această cale că, vineri 15 martie, începând cu ora 15:00, pentru 15 minute, scările rulante vor fi oprite, iar muzica ambientală din complex va fi înlocuită cu manifestul domnului Stefan Mandachi. Totodată, la această campanie s-au alăturat şi o parte din operatorii din Uvertura Mall care îşi vor sista activitatea în perioada menţionată”, susţin reprezentanţii Uvertura Mall. În cadrul complexului comercial îşi desfăşoară activitatea şi restaurantul Spartan al omului de afaceri sucevean.

De asemenea, Farmacia Rodica de pe strada Sucevei îşi va suspenda activitatea, pe data de 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute. „Nu ştim dacă vi s-a întâmplat vreodată să fiţi nevoiţi să transportaţi, cu un autoturism, un pacient externat după o operaţie, câteva sute de kilometri pe drumurile din România. Oare cum simte un pacient în această situaţie, timpul lung de transport şi calitatea şoselelor din România? Ne dorim să nu se mai întâmple”, susţin reprezentanţii farmaciei.

Printre firmele care s-au alăturat protestului se numără Kit Electric, La Strada dar şi două societăţi de transport de persoane din judeţ, Microbuzul şi Apetrans. De asemenea, concernul danez JYSK, care are magazin şi în Botoşani, a anunţat că cei 800 de angajaţi ai săi la nivel naţional nu vor lucra vineri, la ora 15:00, timp de 15 minute.

Protest în faţa Prefecturii

În paralel cu oprirea lucrului, vineri, la ora 15:00, în Piaţa Revoluţiei din Botoşani va avea loc o acţiune de protest a societăţii civile sub sloganul „Şi noi vrem autostrăzi!” Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare şi este organizat de asociaţia civică „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. Fiind vorba de Botoşani, organizatorii se referă nu doar la autostrăzi, ci şi la lipsa unei infrastructuri rutiere decente care să lege judeţul de restul ţării pentru a da acestei regiuni o şansă de dezvoltare.

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, din Suceava, cel care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, i-a provocat pe români să se alăture protestului lui şi să oprească vineri activitatea timp de 15 minute. Mandachi i-a provocat săptămâna trecută pe Ion Ţiriac, Gigi Becali şi Viorel Cataramă. Cataramă a acceptat provocarea şi, la rândul său, a lansat noi provocări, către alţi oameni de afaceri care să participe la protestul de 15 minute.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...